I DISKUSJON: Fotballekspertene Jesper Mathisen og Yaw Amankwah.

TV 2s fotballekspert med nyhet: – Kan vente seg hudløst ærlighet

Redaksjonen

24. august 2022

EliteserienFotballOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den tidligere Stabæk-kapteinen Yaw Amankwah (34) har vært fotballekspert hos TV 2 de siste månedene. Nå er han også klar med sin egen podcast om fotball og psykologi.

«Fotballhode» er navnet og den tar for seg miksen av fotball og psykologi. Podcasten vil ha både kjente, og litt mindre kjente, gjester med unike historier.

– Lytterne kan forvente seg en hudløst ærlig podcast, der gjestene forteller historier og beskriver episoder som de aldri har snakket om før. De kan forvente seg å lære om hva som kreves i fotballverdenen, og også om hvordan baksiden av medaljen ser ut. Alt som kommer frem har stor overføringsverdi til de som hører på, selv om de aldri har tatt på seg et par fotballsko, sier Amankwah til Sportsbibelen.

LES OGSÅ: Vil Rekdal ha Bodø/Glimt i Champions League? Dette sier Rosenborg-treneren

– Jeg fikk ideen til podcasten første gang for tre år siden, og siden jeg ikke har noe som helst erfaring med å lage podcast brukte jeg lang tid på å prøve meg frem. Etterhvert skjønte jeg at jeg måtte ha med meg en medvert, så da var Henrik Herrebrøden riktig mann. Endelig er vi kommet dit at vi kan få med oss spennende gjester og gi ut podcasten i samarbeid med proffe folk i Radio Metro, fortsetter Amankwah.

Amankwah har lenge vært fascinert av kombinasjonen fotball og psykologi; et felt som vanligvis ikke har fått så stor oppmerksomhet.

Det skal forandres på nå.

– Det finnes mange podcaster om fotball og noen podcaster om psykologi, men inntil nå, ingen om fotballpsykologi. Det forandrer vi på!, avslutter Amankwah.

LES OGSÅ: OBOS-profil klar for Aalesund

LES OGSÅ: Om stjernespiller til Liverpool: – Bør de ikke kaste penger etter ham nå?

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]