NHL: Mats Zuccarello for Minnesota Wild.

Sjekk den enorme summen: Så mye har Zucca tjent i NHL

Redaksjonen

17. mai 2023

IshockeyVintersport

Elleville tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Zucarello sin lønn i NHL de siste tolv årene har vært mer enn godkjent.

35-åringen har spilt i verdens beste ishockey-liga siden 2010 (minus et lite opphold i russisk hockey) og de har gitt god avkastning.

I USA er de fleste idretsstjerners lønninger offentlig og nylig kunne TV 2 melde nøyaktig hvor mye Norges største stjerne har tjent i NHL.

LES OGSÅ: Hevder stjernespiller har takket nei (!) til Manchester City

Tallet er hele 48 932 543 millioner dollar. Det tilsvarer over 517 (!) millioner norske kroner etter dagens kurs.

Med andre ord har Oslo-gutten tjent over en halv milliard kroner bare fra klubbene sine. Dette er altså før sponsorinntekter og lignende.

– Jeg har på en måte jobbet meg til det. Egentlig bør jeg være stolt over det jeg har klart å oppnå ved å komme høyest opp i det jeg driver med. Man kommer ikke høyere enn NHL, og jeg har vært heldig som har fått spille her noen år. Så tjener man det man tjener der, sier han i et stor intervju med TV 2.

Hittil har Zucca spilt for New York Rangers, Dallas Stars og Minnesota Wild. Også i hans opphold i Russland skal ha gitt godt betalt. Hans nåværende kontrakt i Minnesota Wild går ut om et drøyt år.

– Folk kan klage på at det er høye lønninger i Premier League for eksempel, men når eierne tjener så mye penger skulle det bare mangle at spillerne får sin del av det. Sånn sett er jeg heldig som har kommet til en så stor liga.

– Har det endret deg noe å tjene så mye penger?, spør kanalen.

– Jeg vil helst svare nei på det, men det kan hende mange rundt meg mener noe annet. Jeg vil ikke si at jeg har endret meg noe særlig. Det gjør at du får råd til ting du kanskje ikke har råd til før, men det er ikke sånn at jeg går crazy. Vi har det vi trenger og er heldige sånn sett.

NHL: Mats Zuccarello for Minnesota Wild.