PREMIER LEAGUE: Jamie Carragher og Gary Neville diskuterer i studio.

Neville og Carragher samstemte: Denne klubben klarer IKKE topp 4

Ole-Jørgen Wiig

16. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool gjorde jobben mandag kveld da de slo Leicester City komfortabelt 3-0 på King Power Stadium.

Tapet forverret situasjonen til klubben som vant Premier League i 2016. 3-0-nederlaget sendte «The Foxes» et nytt, langt steg mot nedrykk.

LES OGSÅ: Så mye tjener Ståle Solbakken på sin nye kontrakt

For Liverpool sin del så fortsetter oppturen, og manager Jürgen Klopp & Co. har virkelig lagt press på Manchester United og Newcastle United i innspurten.

De to klubbene har én kamp til gode på Liverpool, som også ligger ett poeng bak. Likevel er det kampprogrammet som nærmest favoriserer Liverpool til å komme innenfor en topp 4-plassering etter 38 kamper og sesongslutt.

Newcastle har to hjemmekamper igjen mot henholdsvis Brighton og Leicester, før de avslutter på Stamford Bridge mot Chelsea.

Manchester United møter Bournemouth på bortebane, før de har to hjemmekamper mot London-klubbene Chelsea og Fulham.

Med andre ord er det Newcastle som, på papiret, har det tøffeste kampprogrammet igjen.

LES OGSÅ: Helland om Premier League-spiller: – Han er bedriten

– De er vinglete

Sky Sports-ekspertene Jamie Carragher og Gary Neville frykter for Newcastle og tror de fort kan ende opp med å glippe Champions League-plass på målstreken.

Dersom Liverpool vinner sine to siste vil de ende på 71 poeng. Det betyr at Manchester United og Newcastle trenger henholdsvis seks og fem poeng for å holde Liverpool bak seg. (Manchester United har svakest målforskjell)

– Liverpool vil få 71 poeng. Jeg tror ikke det er noe poeng for Manchester United og Newcastle å tenke at de ikke trenger å vinne to av de siste tre, det er de nødt til å gjøre – hvis ikke er de i store problemer, sier Neville under Sky Sports sin Monday Night Football-sending etter at mandagskampen var avgjort.

Carragher tror også Liverpool vil gjøre jobben, og mener det ser verst ut for Newcastle, for øyeblikket.

– Jeg tror at hvis du er Newcastle nå – alt av spillere, trenere og supportere – så ble de engstelige av kveldens resultat.

På spørsmålet om hvem det er mest sannsynlig snubler på målstreken av Liverpool, Manchester United og Newcastle, er svaret fra Carragher og Neville klart:

– Å, det er Newcastle.

Neville begrunner videre med at Newcastle er laget som er mest ustabilt for tiden.

– Newcastle er vinglete for tiden. Med tapet mot Arsenal og uavgjort mot Leeds nylig, så vil jeg si at det mest sannsynlig blir dem (som havner utenfor topp 4). Det handler ikke om at jeg er over-positivt på Manchester Uniteds vegne, men bare ved å se på de gjenværende kampene ville jeg vært mer komfortabel hvis jeg var Manchester United enn Newcastle.

LES OGSÅ: Kan ha spilt sin siste kamp for Manchester United

 

LES OGSÅ Neville om Newcastle-signering: – Skremmer vettet av meg