MÅL: Tottenhams Harry Kane.

Kan bli ny manager Spurs: – Måten han ser fotball og jobber på er så nytenkende at den grenser til revolusjonerende

Redaksjonen

7. mai 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem som overtar Tottenham på permanent basis, vet foreløpig ingen.

Vikarmanager Ryan Mason leder troppene ut sesongen, men flere managerprofiler blir – naturlig nok – koblet til London-klubben som ga Antonio Conte sparken for en måned siden.

Spurs har ikke fått noen oppsving etter at de sparket Conte. Stygge tap og fall på tabellen gjør at det faktisk ser skummelt ut for Tottenham og i det hele tatt få Europacup-plass neste sesong.

LES OGSÅ: – Kan bety kroken på døra for Rekdal

Så, hvem er aktuelle for Tottenham til sommeren?

Luis Enrique, Roberto De Zerbi og Julian Nagelsmann er de heteste kandidatene blant britisk presse.

Den tidligere sportsdirektøren og speideren, Tor-Kristian Karlsen, er skribent for ESPN og kjent fra fotballpodkasten «Chivadze».

Uten å si rett fram hvem han tror tar over Spurs, blir han ikke overrasket hvis tyske Nagelsmann blir nestemann inn hos London-klubben.

Han skryter av den tidligere Bayern München-treneren.

– På én side er Nagelsmann unektelig spennende – måten han ser fotball og jobber på er så nytenkende at den grenser til revolusjonerende, sier Karlsen til VG.

– Risikofylt

– Noe annet er om han får friheten til å arbeide på den måten han er vant til i Spurs, og han er uprøvd utenfor Tyskland. Det er ikke så enkelt å overføre radikale arbeidsmetoder fra Tyskland til England som mange tror.

Samtidig mener Karlsen at Spurs-jobben er risikofylt.

– For meg fremstår Spurs-jobben som høyrisiko for en ung trener med høy stjerne. Fallhøyden er enorm, fortsetter Karlsen.

Tottenham vant 1-0 over Crystal Palace lørdag.

Klubben har blitt passert av Liverpool og ligger på en 6. plass på tabellen. Brighton ligger kun to poeng bak med to kamper mindre spilt.

LES OGSÅ: Ronaldo skal ha kommet med krav til Rangnick om lagkamerat: – Han kan ikke få spille mer!