TRENER: Kjetil Rekdal intervjues av Discovery.

– Kan bety kroken på døra for Rekdal

Redaksjonen

5. mai 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal har fått presset på seg fra flere hold etter seriestarten til trønderne.

Onsdag fikk Rosenborg bank av Brann på Lerkendal, og laget står med seks poeng på de første fem kampene.

Rosenborgs (manglende) evne til å score mål har vært det største samtaleemne hittil, og lørdag er det en nervepirrende kamp som venter når et Vålerenga i motgang kommer på besøk.

LES OGSÅ: Kobler Riise til Eliteserie-klubb

Dersom Rosenborg taper mot VIF på hjemmebane, er det fort starten på slutten for Rekdal som Rosenborg-trener. Det mener Adresseavisens ekspertkommentator, Birger Løfaldli.

– Jeg tror det blir en skjebnekamp for Rekdal. Hvis Rosenborg taper da, blir presset så massivt. Luken til Bodø/Glimt og de beste lagene så stor at gullkampen er kjørt. Det blir mer snakk om nedrykk enn medalje, sier Løfaldli til VG.

Etter Brann-kampen ble Rekdal også kritisert for å gjøre for mange bytter. Løfaldli mener det ser ut som Rekdal famler i blinde.

– Hvis alle (spillerne) har ståltro på det, så er det greit at det tar tid. Men jeg er usikker på om alle har ståltro på det. Hvis det ikke er sånn, så blir det bare tomme ord. For det virker som han famler i blinde, konstaterer Løfaldi.

LES OGSÅ: Kommer med tirade mot Rosenborg

Svarer på kritikken

Rekdal har tidligere vært tydelig på at RBK besitter en ung spillergruppe hvor angrepsrekken er relativt nykomponert.

Selv sier han følgende den krasse kritikken:

– Vi har interne diskusjoner hver gang for å skaffe erfaring, det er den eneste måten å få folk bedre på. Det er å få dem på banen. Så kan det hende vi har skiftet for mye i jakten på å få noen gjennom et nåløye slik at de får nok minutter på banen, kan lære og ta steg til neste kamp. Så kan man si at det går utover tryggheten i laget, sier Rekdal til VG.

Etter Vålerenga venter Bodø/Glimt for Rosenborg.

LES OGSÅ: Dorsin fyrer løs mot egen spiller: – Totalt uakseptabelt!