I DISKUSJON: Fotballekspertene Jesper Mathisen og Yaw Amankwah.

Amankwah med tirade mot Rosenborg

Redaksjonen

3. mai 2023

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yaw Amankwah har gått fra å være en forsvarsbauta til å bli TV-ekspert.

Mange fotballspillere liker å terge ekspertene ved å si at de ikke har så mye peiling som de tror selv.

Nettopp dette gjorde Erlend Dahl Reitan etter 0-0-kampen mot Odd søndag.

– Ser vi litt bak resultatene har vi tatt veldig store steg på kort tid sammenlignet med i vinter. Folk som har innsikt og peiling på fotball, ser det, og så er det mange som sitter rundt i studio – blant annet hos dere – og roper høyt uten å ha peiling. Vi i garderoben er lojale og selvsikre på at det kommer til å bli bra, sa han.

Dette får Amankwah til å reagere.

– Det er det som kommer fra Rosenborg-leiren hele tiden: «De som tror vi ikke spiller god fotball, har ikke peiling, må se flere kamper og må se nok.» Men alle underliggende tall viser at Rosenborg sitt angrepsspill er elendig. Det produseres få sjanser, det ser stakkato ut, det er vanskelig å se hva de ønsker å få til, TV 2-eksperten ifølge egen kanals nettsider.

– Hvis Rosenborg ønsker å bli vurdert ut fra samme kriterier som Haugesund, Odd eller Tromsø, vær så god! Men da kan de ikke forvente å få hovedkamper, bli omtalt som «her kommer store Rosenborg», eller få noe ekstra oppmerksomhet.

– Det er ikke grenser for hvor mye de skal bygge ned forventningene, og hvor ufattelig mye bedre de er nå enn de var i oppkjøringen. Hvilke andre lag er det som holder på å snakke sånn?!

Dahl Reitan har blitt konfrontert med uttalelsene til den tidligere Stabæk-kaptein og svarer tilbake at han aldri har ment at det offensive spillet til Rosenborg har vært bra nok i sesongåpningen.

LES OGSÅ: Åpner opp etter Rosenborg-exiten: Har fått tilbake spillegleden