FORNØYD: Manchester City-manager Pep Guardiola.

Pep om rivalen: – Han passer perfekt i Premier League

Redaksjonen

5. august 2018

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola beundrer fotballen Maurizio Sarri vil innføre i Chelsea. Søndag møter de hverandre i Community Shield på Wembley.

Etter mye ventetid ble Sarri endelig klar som Chelsea nye manager for tre uker siden. Italieneren tok over etter sin landsmann Antonio Conte, som ikke fikk fortsette til tross for at han ledet de blåkledde til både Premier League-tittel og FA-cuppokal i løpet av sine to år i klubben.

Stilmessig går det mot en stor omveltning på Stamford Bridge. De siste årene vant Sarri mange fotballhjerter med måten Napoli spilte på. Guardiola er blant dem som lovpriser 59-åringen.

– Jeg er glad for at han er her i Premier League. Jeg vil lære mye av å se laget hans spille hver helg. Han har i løpet av kort tid fått Chelsea til å spille slik han vil ha det, sier Guardiola i forkant av søndagens Community Shield-oppgjør på Wembley i London.

– Jeg tror det blir en bra kamp, og Chelsea er alltid en stor rival. Slik var det med Antonio (Conte), og slik blir det med Maurizio også. Stilen hans passer perfekt i engelsk fotball, mener Citys suksessmanager.

Vanskelig

Guardiola og Manchester City møtte Napoli i mesterligaens gruppespill forrige sesong. Da vant spanjolen trenerduellen med Sarri både hjemme og borte.

Sarri vet det blir tøft for et «nytt» Chelsea-lag å møte et City som nærmest knuste all motstand i Premier League sist sesong.

– Denne kampen blir veldig vanskelig for oss av en enkel grunn: De har jobbet sammen i to år, mens vi startet opp for to og en halv uke siden. Jeg vil vinne for det er viktig å ta en tittel så fort som mulig, sier Sarri.

LES OGSÅ: Bli med på Norges feteste Fantasy-liga. 250 000 kroner i potten!