ARSENAL: MIkel Arteta.

Tabelltipset: Slik ender Premier League

Redaksjonen

16. august 2024

Premier League

Heftig fight om ligatrofeet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League er tilbake fredag kveld når Manchester United starter det hele mot Fulham på Old Trafford.

Under får du Sportsbibelens tabelltips for Premier League denne sesongen.

Del to er øvre halvdel.

1. Manchester City

Kommer til å få knallhard konkurranse av jagende Arsenal for tredje sesongen på rad, men Manchester City har fremdeles den beste troppen, laget og manageren i Pep Guardiola.

Jakter sin femte strake ligatittel og vil i så fall bli historiske. Superspiss Erling Braut Haaland er en av dem som har fått godt med hvile i sommer og kan fort stille i sin beste form noensinne.

Klubben kan bli straffet hardt i løpet av sesongen for de mye omtalte 115 anklagene som trolig blir avgjort i løpet av sesongen. Enn så lenge er City fortsatt favoritter til å ende øverst på tabellen.

Veldig synd med skaden til Oscar Bobb som var ventet å starte serieåpningen. Nysigneringen Savinho er samtidig et meget spennende bekjentskap etter prestasjonene i Spania.

Viktige Kevin De Bruyne kan starte sesongen skadefri. Det er 3.50 i odds hos www.comeon.com at belgieren blir assistkongen denne sesongen.

2. Arsenal

Har hatt en voldsom utvikling under Mikel Arteta og sulten virker fortsatt å være enorm hos London-klubben. Har ikke mistet momentum i sommer og kvaliteten på spillerstallen har økt.

Arsenal har det som skal til for å gi City massiv kamp om ligatrofeet.

En skadefri Thomas Partey kan være gull verdt – og den tidligere Atlético-spilleren kan virkelig utgjøre en forskjell dersom han spiller regelmessig. Laget virker komplett, men Arsenal har ikke klart å få inn en ny superspiss, som Arteta ønsket. Kanskje blir det forskjellen denne sesongen også.

Hos www.comeon.com er det 3.25 i odds på at Arsenal starter best og er serieleder ved jul.

3. Liverpool

Selv om managerendringen er massiv med Jurgen Klopp ut og Arne Slot inn, så er Liverpool på tredjeplass den enkleste plasseringen av et lag på tabelltipset; Bedre enn de fleste, men når ikke helt opp.

Har hatt et overraskende stille sommervindu, men det er et meget solid Liverpool-lag som serieåpner lørdag formiddag mot Ipswich.

Var lenge med i tittelkampen sist sesong.

Arne Slot kan fort sørge for en ny dose energi under sitt nye lederskap. Det er bøttevis med kvalitet i alle lagdeler, og selv om det har lugget på overgangsfronten så langt, virker det som at Liverpool har store ambisjoner om forsterkninger før vinduet stenger.

Et tap for Premier League at Jurgen Klopp er borte. Men Liverpool har beholdt Virgil van Dijk og Mohamed Salah og har alle muligheter til å kjempe i toppen.

4. Newcastle United

En stor faktor for at Newcastle skal få en kanonsesong er at de ikke spiller i Europa. Det var en smell for klubben at Manchester United skjøv dem ut av Europa-plass, men sist sesong viste Newcastle at Europa-kamper var vanskelig å håndtere.

Nå ligger alt til rette for å gjenskape sesongen for to år siden. Har en startellever som ikke står tilbake for mange og Newcastle er blant Premier Leagues beste hjemmelag.

Led enormt av skadeproblemer sist sesong. Nå er Nick Pope tilbake mellom stengene, samtidig som Sandro Tonali er tilbake fra 10 måneder lang suspensjon.

Brennhete Alexander Isak er blant ligaens beste spisser og er en toppscorer-kandidat.

Det er 3.00 i odds hos www.comeon.com på at Newcastle havner blant topp 4.

5. Tottenham

Spurs har sett sprudlende ut igjen i sommer og manager Ange Postecoglou vil trolig starte sesongen – som i fjor – med et offensivt brak.

Meget spennende med nyankomne Dominik Solanke på topp. Under sesong to med Postecoglou tror vi Spurs vil fremstå enda sterkere på sitt beste – spørsmålet er om den offensive stilen vil holde hele sesongen ut.

Som med Newcastle led Spurs enormt av skader sist sesong.

6. Manchester United

Optimismen er stor hos supporterne, men det er veldig vanskelig å se for seg hvordan det vil gå med Erik ten Hags Manchester United denne sesongen.

Klubben ser ut til å få orden på den administrative delen, og United har hatt en positiv overgangssommer med flere forsterkninger. Men pre-season har nok en gang vist at skadeproblemene trolig vil eksistere på Old Trafford i år igjen. Allerede har Luke Shaw og Leny Yoro havnet på sykesengen.

Lederstjernen Bruno Fernandes er verdensklasse og Alejandro Garnacho blir trolig kjempeviktig. Likevel er det fortsatt for mange spørsmålstegn rundt United-laget og manageren. En god start er alt som betyr noe, hvis ikke blir det storm på Old Trafford nok en gang.

7. Aston Villa

«The Villans» skal spille Champions League-fotball til høsten og Villa Park vil utvilsomt få oppleve noen enorme høstkvelder.

Ikke overraskende om Europa-eventyret vil påvirke formen i Premier League og det er helt naturlig at Aston Villa vil falle noen hakk nedover på tabellen.

Mistet viktige Douglaz Luis som ikke er lett å erstatte, men manager Unai Emery har fortsatt fått hentet inn noen etterlengtede profiler.

8. West Ham

Meget spennende ansettelse med Julen Lopetegui som får en sterk tropp i fanget.

David Moyes sine resultater i West Ham har vært historisk bra, men samtidig har mange supportere følt på at det er mer å hente. London-klubben har også gjort noen imponerende signeringer i blant annet Todibo og Cryscensio Summerville. Har ikke mistet Lucas Paquetá.

Dersom alt klaffer vil det bli en bedre sesong enn 8. plass.

Den tyske spissen Niclas Füllkrug blir veldig gøy å følge.

9. Chelsea

Spørsmålene er mange rundt dette Chelsea-laget.

Sommeren startet på verst mulig vis da Enzo Fernandez live-streamet allsang i Argentina-bussen som sang en rasistisk sang om franske spillere. Det førte til at flere av hans Chelsea-kollegaer gikk ut mot ham via sosiale medier og avfulgte Fernandez.

Chelsea fremstår som troppen med dårligst lagmoral. Også i fjor var det tydelige gnisninger på banen da både Nicholas Jackson og Noni Madueke forsøkte å stjele straffespark fra rekord-jaktende Cole Palmer.

Det er en spillergruppe  på Stamford Bridge som virker veldig vanskelig å blidgjøre. I tillegg til kort lunte hos klubbeier Todd Boehly kan det igjen gå mot en kaotisk sesong både på- og utenfor banen.

Langt ifra sikkert at Enzo Maresca varer hele sesongen og pre-season har vært svært lite overbevisende.

Svake på keeperplass.

10. Crystal Palace

Manager Oliver Glasner snudde opp-ned på Crystal Palace da han kom inn på vinteren.

«The Eagles» vant syv av de siste 13 Premier League-kampene. Bare fire klubber tok flere poeng i ligaen etter Glasners inntog.

Har mistet superstjernen Michael Olise, men har beholdt resten av laget. Eberechi Eze har det som skal til for å skyte Palace til en god plassering, men det er veldig mye interesse rundt flere av spillerne deres.

Begge midtstopperne i Joachim Andersen og Marc Guehi er ønsket andre steder, samtidig som interessen rundt Eze er stor.

Går etter alle solemerker mot en god sesong.

Det er for øvrig hele 2.19 i odds på at Palace havner over rivalen Brighton denne sesongen.

LES ALT OM NEDRE HALVDEL HER!