JUBEL: Sander Berge feirer sin første Premier League-scoring.

26. april 2023

Premier League

Sheffield United er tilbake i det gode selskap etter en sterk prestasjon onsdag kveld.

«The Blades» måtte jobbe hardt for at opprykket til Premier League skulle sikres, men landslagsspiller Sander Berge sørget for å sende hele klubbnen til himmels.

Berges scoret det første målet etter timen spilt, og sluttresultatet ble 2-0 hjemme mot West Bromwich.

Berges scoring kom etter en fryktelig forsvarsfeil av Brandon Thomas-Asante og nydelig assist fra Iliman Ndiaye.

Gardner-Hickman slo en blind bakoverpasning og forærte hjemmelaget ballen. Ndiaye nådde den først og lurte vekk WBA-forsvarer Semi Ajayi med en frekk skuddfinte. Han kunne ha avsluttet selv, men så Berge på et tungt løp og rullet ballen til ham. To WBA-spillere skled inn mot ham fra hver sin side for å blokkere, men Berge var iskald og banket ballen i mål før de nådde fram.

I det 76. minutt ble et hjørnespark klarert rett til George Baldock, som på volley sendte ballen inn i feltet igjen. Ved lengste stolpe satte Ahmedhodzic foten på ballen og punkterte kampen.

Snytt for straffe

Berge så ut til å ha høye skuldre og gjorde et par tekniske feil tidlig i kampen, men han hadde Uniteds første mulighet med et distanseskudd som gikk over mål.

I det 13. minutt burde WBA ha fått straffe da Max Lowe felte Brandon Thomas-Asante. TV-bildene viste at det var innenfor 16-meterstreken, men gjestene fikk bare frispark. Det er ikke VAR i mesterskapsserien.

Sheffield United spilte seg inn i kampen, men var litt heldig som ikke lå under til pause.

Sceneskifte

I den omgangen var det Sheffield United som ble nektet straffespark, først da Jed Wallace brukte ulovlige midler mot James McAtee og senere da Oli McBurnie ble dyttet av Darnell Furlong da han skulle nikke inn et Berge-innlegg ved lengste stolpe.

Sheffield United var i 2019 tilbake i Premier League for første gang siden 2007, men det ble nedrykk etter to sesonger. Denne gang håper fansen at det skal vare.