TRENER: Magne Hoseth.

Var RBK-aktuell: Nå kan han erstatte Hoseth i Lyngby

Ole-Jørgen Wiig

4. mars 2024

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det koker i danske Lyngby etter en grusom helg – på alle mulige måter.

Fredag kom den sjokkerende nyheten om at trener Magne Hoseth (43) fikk sparken etter kun to kamper og 50 dager i trenerstolen.

LES OGSÅ: Lyngby med skrekktap i første kamp etter Hoseth

Søndag møtte Lyngby jumbolaget Hvidovre på hjemmebane, men vertene tapte 4-2 mot laget som kun hadde én seier på 19 kamper i serien.

Nå ser Lyngby etter en hasteløsning på trenerfronten etter Hoseths dramatiske exit. Klubben skal allerede ha vært i kontakt med Niels Fredriksen (51) og David Nielsen (47).

Det erfarer danske bold.dk.

Fredriksen var et navn som lenge var i miksen blant potensielle Rosenborg-trenere i fjor høst. Han ledet Brøndby til seriegull tilbake i 2021.

Nielsen har en lang historikk fra Norge etter å ha spilt for Start, Brann og Strømsgodset. Han var også trener for Godset en kort periode.

Både Nielsen og Fredriksen har tidligere vært hovedtrenere for Lyngby.

Mandag kveld skal den danske Superliga-klubben holde et avgjørende styremøte hvor målet er å finne en rask trenerløsning.

I januar, da Lyngby skulle erstatte Freyr Alexandersson som dro til belgiske Kortrijk, ville klubben ha en permanent løsning og ønsket ikke å tenke kortsiktig. Derfor falt valget på Hoseth. Nå ser Lyngby ut som et av ligaens dårligste lag og styrer mot nedrykkskvalik.

Lyngby ønsker angivelig en korttidsløsning i et forsøk på å redde sesongen.

LES OGSÅ: Lyngbys kaptein deler Hoseth-historie