TRENER: Magne Hoseth.

Lyngbys kaptein deler Hoseth-historie

Redaksjonen

1. mars 2024

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyngby sin halvt norske kaptein, Andreas Bjelland, forteller om bakgrunnen for Magne Hoseths sjokkerende exit.

Hoseth har måttet forlate klubben etter bare 50 dager som trener.

LES OGSÅ: Hevder Kane er åpen for sjokkovergang i sommer

– Fra dag én har jeg manglet en tydelighet rundt hva vi vil og hvor vi vil. Det har jeg fortalt Magne, ledelsen og staben, sier Andreas Bjelland til det danske nettstedet bold.dk.

Bjelland, som har norsk far, forteller at Lyngbys kapteinsteam innkalte til et møte under treningsleiren i Tyrkia i starten av februar.

– Vi påpekte og snakket om noen ting. Siden har vi hatt dialog med Andreas Byder (direktør), Nicas Kjeldsen (fotballsjef) og de ansette for å få den klarheten og bringe den fram til trening og i hverdagen.

Ifølge Bjelland skjedde det ikke stort etter det.

Hoseth har kun ledet klubben i to kamper. Det har endt med tap for Randers 0–1 og Nordsjælland 2–3.

Lyngby-direktør Andreas Byder beklager situasjonen dypt. Han har forklart at Hoseth har manglet tillit fra resten av støtteapparatet og spillerne. Dermed måtte klubben ta en tøff avgjørelse.

– Vi er fryktelig lei for situasjonen. Det er utelukkende vi som kan kritiseres, og vi vil hjelpe Magne og familien videre.  Det er vi som har tatt ham ut av en god jobb, fått hans familie til Danmark, og det må være vi som skal ta støyten, sier direktør Anders Byder.

– Tidlig i prosessen har vi fått indikasjoner på en manglende tydelighet og involvering. Det har vi snakket om, involvert mange i, ansatt eksperter og arbeidet på klassisk Lyngby-vis.

– Staben rundt hovedtreneren har vært frustrert og preget av det. Det samme gjelder spillerne, og denne uken ble det klart for oss at det har oppstått en oppgitthet og manglende tro på fremtiden. Som gjør at vi nå reagerer – tross et forferdelig dilemma, sier Byder.

LES OGSÅ: Avis: Ny spiss kan være på vei til Rosenborg