RØDT: En dommer gir det røde kortet under kamp.

Den tyske kapteinen ble utvist fire minutter ut i comebacket

Redaksjonen

16. mai 2020

BundesligaFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

I to måneder har spillerne i tysk fotball lengtet etter å returnere til banen. For Sandhausens Dennis Diekmeier var lørdagens comeback over etter fire minutter.

Diekmeier ble utvist etter kun fire spilte minutter av 2. Bundesliga-oppgjøret mot Erzgebirge Aue. Sandhausen-kaptein dro ned Aue-spiller Florian Krüger i eget felt og fikk marsjordre.

Dimitrij Nazarov scoret på det påfølgende straffesparket og sørget for 1-0-ledelse til Aue som til slutt vant kampen 3-1.

Erzgebirge Aue ligger på femteplass i 2. Bundesliga, mens Sandhausen er på kvalifiseringsplass.

Flere lag benyttet seg for øvrig av den nye regelen om fem mulige bytter i ordinær spilletid da 2. Bundesliga var tilbake etter koronapausen. Tre av fire lag som byttet fem tapte.

Med to bytter i det 61. minutt, ett bytte etter 75 minutter og to kjappe etter 86. og 87. minutter, ble Darmstad det første laget til å bytte fem ganger i løpet av 90 minutter.

LES OGSÅ: Slik får du 10.00 (!) i odds på at favoritten vinner UFC-kampen i helgen

Tapte

Også Heidenheim, Sandhausen og Regensburg benyttet seg av fem bytter. Det har aldri tidligere vært tillatt i internasjonal seriefotball.

Likevel ble det nok ikke feiret hemningsløst i verken Darmstad-, Heidenheim- eller Sandhausen-leiren etter kampen, for alle lagene tapte. Også Regensburg byttet fem, men de fikk med seg ett poeng hjemme mot Holstein Kiel.

Regelen er ny og ble innført som følge av koronakrisen og det som blir et tett kampprogram framover. Hensikten er at spillerne skal muligheten til å hvile mer i en hektisk periode.

LES OGSÅ: Slik får du 10.00 (!) i odds på at favoritten vinner UFC-kampen i helgen

NEDE: En fotballspiller ligger på gresset mens ballen triller forbi.

(©NTB)