FORTVILER: Harry Kane for England.

Tidligere Tippeliga-spiss sjokkerte England

12. oktober 2019

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Zdenek Ondrasek fikk en drømmedebut på det tsjekkiske landslaget. Han ble byttet inn og ble matchvinner da Tsjekkia slo England 2-1.

Ondrasek, med bakgrunn fra Tromsø, ble byttet inn etter 65 minutter på stillingen 1-1. Spissen tok godt vare på sjansen. Fem minutter før slutt mottok han ballen i boksen og satte inn den avgjørende scoringen.

30-åringen spiller for tiden for Dallas i MLS. I Tromsø hadde han blant annet en flott 2012-sesong da han ble delt toppscorer i Eliteserien.

Med seieren har Tsjekkia en glimrende mulighet til å kvalifisere seg til EM. De ligger på andreplass i puljen, men på samme poengsum som gruppeleder England. Begge har 12 poeng, men engelskmennene har én kamp til gode. Kosovo på tredjeplass har åtte poeng. De to beste lagene går til EM.

England hadde før fredag 43 kamper på rad uten tap i EM- og VM-kvalifisering. Sist de tapte en kvalifiseringskamp var for ti år siden.

CUPFINALEN 2012: Bak fra venstre: Serigne Modou Kara Mbodji, Tromsøs keeper Benny Lekstrøm, Fredrik Björck, Aleksandar Prijovic, Zdenek Ondrasek og Saliou Ciss. Foran fra venstre: Hans Julius Eriksen Norbye, Ruben Kristiansen, Tromsøs kaptein Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage og Thomas Kind Bendiksen.

Drømmestart for England

England fikk en pangåpning på kampen. Ikke engang fem minutter var spilt da Raheem Sterling ble felt innenfor 16-meteren. Dommeren blåste straffe, og fra 11 meter var Harry Kane som vanlig sikker.

Hjemmelaget slo raskt tilbake. Etter ni minutter fikk de uttelling. En corner ble svingt inn i feltet, headet ned og satt i nettet av Jakub Brabec. Det meste skulle handle om hjemmelaget utover i omgangen. Tsjekkia styrte og England slet med å spille seg inn i kampen.

Etter pausen var gjestene bedre, og etter en snau time fikk Sterling en stor mulighet. Han ble spilt fri og forsøkte å runde keeper som fikk en hånd på ballen. I den andre enden var Tsjekkia farlig frampå med et godt langskudd like etterpå.

Også Harry Kane skulle få en sjanse, men det var istedenfor en tidligere eliteseriespiller som skulle få æren av å avgjøre.