SKEID: Den tidligere toppklubben jubler for scoring i cupen mot Godset i 2017.

Tidligere Tippeliga-lag fikk OBOS-drømmen knust

12. desember 2020

FotballOBOS-ligaen

Daniel Braatens drømmetreff holdt ikke inn for Skeid, som tapte på straffer mot Asker i kvalifiseringen til 1. divisjon.

Fitim Kastrati ga Asker en drømmestart da han sendte gjestene i ledelsen allerede etter sju minutter, men midtveis i 2. omgang dukket Braaten opp og banket ballen i lengste kryss med strak vrist.

Ettersom det endte 1-1 også i det første oppgjøret, betydde det ekstraomganger. Men heller ikke der klarte noen av lagene å avgjøre det.

Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Der traff Asker på alle sine straffer, mens Skeid bommet på to.

SKEID 2019: Den tradisjonsrike klubben avbildet sist de var i OBOS-ligaen.

Møter Blink?

Søndag blir det klart hvilken klubb fra 1. divisjon som skal gjøre opp med Asker om den siste plassen på Norges nest øverste nivå. I teorien er det fem klubber som kan havne på kvalifiseringsplassen.

Dårligst an ligger Stjørdals-Blink med 32 poeng. Grorud, som møter opprykksklare Lillestrøm på Åråsen, innehar plassen over med ett poeng mer enn trøndelagslaget. Også Jerv, Ull/Kisa og Strømmen kan havne på kvalikplassen om resultatene går mot dem.

MÅL: Asker i cupkampen mot Sandefjord i 2015.