SPORTSSJEF: Rosenborgs Mikael Dorsin.

Tidligere Rosenborg-profil svært kritisk til jobben Dorsin har gjort

Redaksjonen

6. mai 2023

EliteserienFotball

Ikke nådig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg har fått en trang start på sesongen og spesielt offensivt sliter laget.

At RBK skulle bli svekket av at Casper Tengstedt ble solgt til Benfica i vinter trodde de fleste, men de fleste hadde trodd at de som er hentet inn skulle tette noe av hullet.

LES OGSÅ: Dorsin fyrer løs mot egen spiller: – Totalt uakseptabelt!

LES OGSÅ: – Kan bety kroken på døra for Rekdal

Denne vinteren hentet nemlig Rosenborg og deres sportssjef Mikael Dorsin inn Ísak Snaer Thorvaldsson, Kristall Máni Ingason, Jayden Nelson, Oscar Aga og Agon Sadiku som offensiv slagkraft.

Ingen av dem har foreløpig imponert. I tillegg skal det sies at Ole Sæter har vært skadet i sesongoppkjøringen, men han er uansett på utgående kontrakt.

De offensive manglene får «Mini» Jakobsen til å sette store spørsmålstegn rundt jobben Dorsin har gjort.

– Man må begynne å spørre seg om hva det er de har kjøpt offensivt. Så kan man si at de er unge og at de kan bli, men det holder ikke å kjøpe fire-fem angrepsspillere som «kan bli». Du er nødt til å ha noen som leverer i dag, sier han til TV 2.

– Da er det noen som må gå i seg selv og se på hva det er man har kjøpt. Jeg mener jo helt klart, ut ifra den lille bakgrunnen jeg har, at det å kjøpe fem middelmådige istedenfor å bruke pengene på to gode…

– Å hente middelmådige spillere som du kanskje har i omegn eller rundt deg, er én ting. Men å hente dem fra Island og Finland, ja, det er jeg ikke sikker på om er helt suverent.

Mikael Dorsin svarer på sin side at spillerne som er hentet inn skal være gode nok både nå og på lengre sikt.

LES OGSÅ: Ekspert tror ikke Riise får Aalesund-jobben

PROFILER: Rosenborg-trener Kjetil Rekdal og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.