FLOTT STADION: Hjemmebanen til Odds BK, Skagerak Arena.

Tabelltipset: Kollapset i cupen. Faller i Eliteserien 2023 også

Redaksjonen

29. mars 2023

Eliteserien

Går en vond sesong i vente.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportsbibelen tabelltips fortsetter.

Tirsdag plasserte vi Tromsø IL på plassen rett over kvalikplass.

Under forteller vi hvorfor vi har plassert Odds BK på en 12. plass.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Styrer mot stupet – alarmbjellene bør ringe

Laget:

Odds BK hadde en vill avslutning på sesongen i fjor og tapte kun én kamp på de siste tolv. Det sørget for en sterk 5. plass i debutsesongen til Pål Arne «Paco» Johansen.

Forskjellen fra sist er at nå er flere av spillerne som sørget for en oppsving på høsten borte, og vi tror et hel-offensivt Odd vil få en smekk på pungen denne sesongen.

Odds BK er en av overgangstaperne i vinter hvor de ikke har hentet inn noe særlig imponerende skyts. Den tidligere Mjøndalen-stopperen Sondre Solholm Johansen (27) er en fin forsterkning, men ellers er det ikke mye å være imponert over. Ole Erik Midtskogen (27) har scoret en del mål for Kjelsås i 2. divisjon, men det vil han ikke klare i Eliteserien.

Men enda verre er det som har gått ut i løpet av vinteren.

Vebjørn Hoff var en av lagets klart beste spillere på lån i høst. Han klarte klubben dessverre ikke å hente permanent ettersom han ble klar for Lillestrøm forrige uke. Stopperbauta Odin Bjørtuft er borte i tillegg – noe som er et massivt tap for «Oddrane».

Klubben:

Er kjent for å satse på lokale gutter og gi dem en sjanse tidlig, og Odds BK har virkelig noen spennende spillere i Filip Rønningen Jacobsen (20), Conrad Wallem (22) og Dennis Gjengaar (19). De to førstnevnte har allerede slått igjennom, mens Gjengaar fikk gjennombruddet på sensommeren i fjor. Fortsetter han utviklingen i like raskt tempo blir det veldig gøy å se hva han kan få til.

Hadde en sensasjonell kollaps i cupkampen mot Sandefjord 12. mars hvor drømmen om Ullevaal var knust etter 26 minutter. Da lå de under hele 4-0 mot Sandefjord etter mildt sagt naivt spill. Trener «Paco» har vist før at han liker å tøye grensene offensivt og spille attraktiv fotball, men mot Sandefjord ble det for voldsomt. Retter seg muligens inn når serien starter?

Det var enten-eller på Skagerak i fjor for Odds BK. De vant åtte, spilte én uavgjort og tapte seks kamper. Stabilt ustabilt både hjemme og på reise.

Bekreftede overganger:

INN:
Leon Hien (Hammarby Talang FF, Sverige)
Ole Erik Midtskogen (Kjelsås)
Sondre Solholm Johansen (Motherwell, Skottland)
Diogo Tomas (KuPS, Finland)

UT:
Magnus Lekven (lagt opp)
Vebjørn Hoff (tilbake til Rosenborg etter lån)
Ivan Mesik (tilbake til Nordsjælland, Danmark etter lån)
Philipp Zulechner (kontrakt utgått)
Gilli Rolantsson Sørensen (Tvøroyrar Bóltfelag, Færøyene)
Kevin Egell-Johnsen (kontrakt utgått)
Adama Diomande (Toronto FC, Canada)
Flamur Kastrati (lagt opp)
Odin Bjørtuft (Bodø/Glimt)
Sondre Rossbach (lån til Degerfors, Sverige ut sesongen)
Abel Stensrud (lån til Bryne ut sesongen)

Konklusjon:

Følelsen er at det er for tynt i forsvar, for tynt på midten og for tynt fremover. Nyervervelsen i Midtskogen er ikke godt nok som midtspiss og vi frykter at Milan Jevtovic ikke klarer å leve opp til sine ti mål sist sesong.

Hvis Odds BK ønsker å spille såpass offensivt og aggressivt som de har gjort i sesongoppkjøringen, så tror vi ikke det er nok kvalitet til at de skal klare nettopp det. Det blir neppe noe formasjonsendring fra «Paco» heller dersom ting skulle butte imot. Vi tror Odds BK vil bli straffet av motstanderne og få en sesong i motvind.

Har ikke noe særlig midler til å forsterke seg i sommer og det lukter en exit for den svenske målvakten Leopold Wahlstedt som har vært tydelig på at han tror på et klubbytte i sommer. Avslo tross alt en overgang til Bodø/Glimt på grunn av det.

Vi ser en av de svakeste Odd-lagene på flere år, og plasserer dem dermed på en plass på nedre halvdel.

Sportsbibelens tabelltips 2023

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Odds BK
13. Tromsø IL


14. FK Haugesund


15. Sandefjord
16. HamKam