BRISKEBY: HamKams hjemmebane.

Tabelltipset: Dette laget ender sist i Eliteserien 2023

Redaksjonen

25. mars 2023

Eliteserien

Får en grusom sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jumboplassen for 2023 er delt ut.

Eliteserien er bare 16 dager unna, noe som betyr at Sportsbibelen, i tradisjon tro, vil komme med daglige tabelltips før det endelig smeller igjen.

Vi starter nederst på tabellen hvor vi tror at det er HamKam som ender.

LES OGSÅ: Overgangsekspert om tidligere Glimt-profil: Blir trolig solgt for stor sum i sommer

Laget:

Laget fra Briskeby klarte det store målet om å berge plassen som nyopprykket sist sesong.

Tapet av Kristian Eriksen på sommeren var enormt, og det ble etterhvert tydelig at «Kamma» skulle bli et bunnlag utover høsten.

Det ble kun to seiere på de ti siste kampene og laget slet stort med å score nok mål. HamKam tok bare fattige seks seiere på 30 kamper, og kun Jerv og Aalesund scoret færre mål enn «Kamma» i 2022.

I vinter har de mistet to veldig viktige brikker i midtstopper Hasan Kurucay og motoren på midten, Morten Bjørlo, som har dratt til Rosenborg.

Hele 13 spillere har forlatt Briskeby, flere av det ubetydelige slaget, men det er også verdt å nevne at forsvarer Vetle Skjærvik har dratt til Lillestrøm.

Men HamKam har også styrket seg med flere ålreite signeringer.

Inn har målvakt Marcus Sandberg kommet (en medium sesong med Stabæk i fjor), sammen med John Olav Norheim fra Jerv, Tore André Sørås fra KFUM Oslo, William Kurtovic fra Sandefjord, Brynjar Ingi Bjarnason fra Vålerenga og sist men ikke minst Henrik Udahl, også fra Vålerenga.

Klubben:

I løpet av fjoråret mistet HamKam kontinuitetsbæreren i sportssjef Espen Olsen og pilen har, som sagt, pekt nedover helt siden viktige Kristian Eriksen forsvant.

Har et lite budsjett og små rom til å forsterke seg ytterligere dersom det skulle gå dårlig fra start.

Trener Jakob Michelsen har klart å forme laget til å fremstå kompakt, men det skorter veldig på offensiv kraft og kreativitet. Det er få som får blodet vårt til å bruse i dette HamKam-laget, og de har heller ikke sprudlet i treningskampene i vinter. Synd at Marcus Pedersen ikke ble sitt gamle jeg i løpet av høsten i fjor.

I 2022 klarte ikke HamKam å vippe kamper i sin favør. De spilte altfor mange uavgjortkamper – hele 13 i tallet – sist sesong. Tanken om at de ikke klarer å avgjøre kamper dette året også har ikke endret seg siden sist.

Bekreftede overganger:

INN:
Henrik Udahl (Vålerenga)
John Olav Norheim (Jerv)
Tore André Sørås (KFUM Oslo)
Marcus Sandberg (Stabæk)
Oliver Kjærgaard (FC Helsingør, Danmark)
William Kurtovic (Sandefjord)
Jens Martin Gammelby (Brøndby, Danmark)
Brynjar Ingi Bjarnason (Vålerenga)

UT:
Yuriy Yakovenko (kontrakt terminert)
Victor Lind (tilbake til FC Midtjylland, Danmark etter lån)
Fernán Faerrón (tilbake til FC Desamparados, Costa Rica etter lån)
Hasan Kurucay (Eintracht Braunschweig, Tyskland)
Eduards Daškevičs (Riga FC, Latvia)
Rilwan Hassan (Sreenidi Deccan, India)
Morten Bjørlo (Rosenborg)
Markus Nakkim (Orange County, USA)
Amin Nouri (kontrakt utgått)
Emil Sildnes (kontrakt utgått)
Marcus Pedersen (Løten)
Clement Bayiha (York United FC, Canada)
Vetle Skjærvik (Lillestrøm)

Konklusjon:

Det vil være nærmest sjokkerende hvis ikke HamKam er med i bunnstriden denne sesongen også.

Selv om de har hentet flere spillere i løpet av vinteren er det ingen av dem som skriker topplassering. Fjoråret bar preg av angst foran mål, og det er lite som tyder på at det skal endre seg drastisk i år. Må stole på at Henrik Udahl skal banke inn scoringer, men han trenger å bli assistert – og det tror vi blir en stor utfordring. Vi ser ingen fra midtbanen som vil levere mange målpoeng.

HamKam har en spillestil som gjør at «Kamma» aldri greier å skape festfotball. Det blir fort mange uavgjortkamper denne sesongen også. Oppkjøringen har ikke vært lovende for å si det mildt, og vi føler ikke at HamKam har et «fort» i Briskeby heller. HamKam viste få tegn til hjemmebanefordel i fjor. Kun Jerv (rykket ned), KBK (rykket ned) og Sandefjord var svakere hjemme i 2022.

Alt i alt synes vi det er for lite kvalitet i dette HamKam-laget, og de virker avhengig av å holde nullen for å ta poeng. Det sier seg selv at vil være vanskelig runde etter runde, og nå besitter de heller ikke den friske motivasjonen som kun nyopprykkede lag besitter.

Det blir ryggen mot veggen i 2023 og en retur til OBOS-ligaen. Det er mange OK spillere i troppen, men vi føler at dette HamKam-laget rett og slett ikke er gode nok.

Sportsbibelens tabelltips 2023

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
______________________________________
14.
______________________________________
15.
16. HamKam

LES OGSÅ: – Gigantklubb vil hente Haaland: «Operasjon Haaland 2024»