STRØMSGODSET: Jørgen Isnes på pressekonferansen.

Tabelltipset: Faller på tabellen i år

Redaksjonen

23. mars 2024

Eliteserien

Blir en skuffende sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien er åtte dager unna, og Sportsbibelen vil frem til seriestart komme med daglige tabelltips før det smeller.

Under kan du lese hvorfor vi tror Strømsgodset ender på en 11. plass.

Laget:

Har hatt en relativt stødig og rolig vinter med tanke på overgangsvinduet. Mistet viktige Viljar Myhra i buret bak og Halldor Stenevik ble solgt til Molde.

Inn har spissen Elias Melkersen kommet på permanent basis, noe som etter alle solemerker er en god signering for Godset. Melkersen viste gode takter på høsten på lån og hele Godset håper at han kan ta ytterligere steg i år.

For Strømsgodset sin del var det synd at serieavslutningen kom etter 30 kamper. Spilte seg i bedre og bedre form utover høsten og resultatene ble stadig mer imponerende. Det sørget for en langt høyere plassering på tabellen enn det som var forventet halvveis.

Forsvaret til Godset er sterkt på stopperplass og det er enorm duellkraft med Gustav Valsvik og nyankomne Jesper Taaje. Taaje er god i luften, men han er ikke en stopper som er god nok for de beste lagene i Eliteserien. Vi drister oss til å si at Taaje er en litt oppskrytt signering med tanke på all «hypen» som har kommet i vinter.

Herman Stengel er hærføreren på midtbanen og skal styre spillet for Godset. Han blir også et skarpt våpen med sitt fantastiske dødballfot. Er for øvrig en av Eliteseriens beste straffetakere.

Og så krysser vi fingrene for at Eirik Ulland Andersen får en skadefri sesong!

Klubben:

Strømsgodset var lenge et mønsterbruk av en mellomstor norsk klubb. De siste årene pekte pilen bratt nedover, men signeringen av Jørgen Isnes har vist seg å være en fornuftig avgjørelse.

Virker å sakte, men sikkert bygge et lag og kollektiv med unge spillere, selv om det er flere veteraner i klubben – uten at vi ser på det som noen svakhet.

Strømsgodset fremstår hvert år som et ekte høstlag, og Marienlyst-publikummet er på sitt beste når luften blir kaldere og flomlyset inntreffer. Har trolig midler bruke fortsatt etter salget av Johan Hove og Jonatan Braut Brunes.

Bekreftede overganger:

INN:

Elias Hoff Melkersen (Hibernian, Skottland)

Frank Stople (Haugesund)

Sivert Westerlund (Raufoss)

Jesper Taaje (Sandefjord)

Per Kristian Bråtveit (Odd)

UT:

Thomas Grøgaard (Aalesund)

Morten Sætra (Levanger utgått)

Ari Leifsson (Kolding, Danmark)

Eirik Espelid Blikstad (Hødd)

Halldor Stenevik (Molde)

Viljar Myhra (Odense, Danmark)

Konklusjon:

Dersom Strømsgodset presterer på sitt beste føler vi de er et maks topp 7-lag, og vi tror ikke Godset vil levere stabilt nok i løpet av sesongen.

Kan få store problemer dersom det blir skader på nøkkelspillere som Gustav Valsvik, Herman Stengel, Ulland Andersen og Melkersen – for eksempel.

Vi ser for oss en ny sesong med lave bunner og høye topper, men i knallhard konkurranse i en jevn Eliteserie ser vi for oss at det ender med en skuffende 11. plass på Godset.

Sportsbibelens tabelltips:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Strømsgodset
12. HamKam
13. FK Haugesund
______________________________________
14. Kristiansund
______________________________________
15. Sandefjord
16. KFUM Oslo