KFUM: Ekebergs fotballmekka.

Tabelltipset: Dette laget ender sist i Eliteserien

Redaksjonen

18. mars 2024

Eliteserien

Jumboplassen for 2024 er delt ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien er bare 14 dager unna, noe som betyr at Sportsbibelen – i tradisjon tro – vil komme med daglige tabelltips før det endelig smeller igjen.

Vi starter nederst på tabellen hvor vi tror KFUM Oslo ender.

LES OGSÅ: – Vurderer sjokkovergang for Bodø/Glimt-spiller

Laget:

«Koffa» har beholdt stammen i laget og heldigvis sluppet marerittet med å miste flere av sine viktige brikker fra fjoråret.

Laget fra Ekeberg har en tydelig spillestil som de har hamret inn i sjela over lang tid, og de går «all in» på å fremstå på samme måte på øverste nivå.

Det er et KFUM-lag som har bemerkelsesverdig lite Eliteserie-erfaring. Lagets største og mest kjente profil er Moussa Njie, og han er en av få som har spilt i Eliteserien tidligere.

Selv hovedtrener Johannes Moesgaard har kun én sesong som hovedtrener i klubben, men det er mer en påpekning snarere enn noe vi ser på som negativt. Moesgaard virker å ha kjempekontroll på egne gutter og ser ut til å passe perfekt for jobben.

KFUM har gjort en ganske utrolig signering i tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami (32). Den tidligere Serie A-proffen kommer med haugevis av erfaring og blir åpenbart en viktig spiller for dem i 2024.

Så blir det også knyttet stor spenning til spillere Johannes Andres Hummelvoll-Nunez, Robin Rasch, Simen Hestnes, Remi-André Svindland, med flere, som imponerte i 2023.

Klubben:

Klubben har naturligvis ingenting å tape i 2024, og deres egen daglige leder har uttalt at KFUM vil fortsatt være en breddeklubb i Eliteserien.

Laget er bygget på kontinuitet og samhold, og det er hva som skal drive «Kåffa» i debuten på øverste nivå.

Har Eliteseriens minste fanskare og KFUM Oslo vil aldri få den samme formen for hjemmebanefordel som de andre Eliteserie-lagene. Men «Profetene» vil i hvert fall gjøre alt de kan for å skape god stemning på Ekeberg-sletta.

Klubbens visjon er «en klubb for livet» og det er liten tvil om at KFUM har andre prinsipper å leve etter enn å overleve i Eliteserien for enhver pris.

Uansett hvor dårlig det skulle gå så vil det aldri skje noe drastisk på leder- eller trenersiden i løpet av sesongen. Følelsen av panikk vil nok aldri inntreffe.

LES OGSÅ: TV 2-eksperten ble rystet: – Et stort sjokk

Bekreftede overganger:

INN:

Haitam Aleesami (klubbløs)

William Da Rocha (Kjelsås)

David Hickson (Skeid)

Amin Nouri (HamKam)

Petter Nosa Dahl (lån fra Bodø/Glimt ut sesongen)

Niclas Schjøth Semmen (Drøbak/Frogn)

UT:

Jones El-Abdellaoui (tilbake til Vålerenga etter lån)

Keivan Ghaedamini (kontrakt utgått)

Sosha Makani (kontrakt utgått)

William Alexander Silfver-Ramage (Hellas Verona, Italia)

Yasir Sa’Ad (lån til Grorud ut sesongen)

Sondre Spieler Halvorsen (lån til Follo frem til sommeren)

Konklusjon:

I år skal KFUM Oslo krige mot langt større ressurser og budsjetter enn de selv har å rutte med, og det vil de merke fra første avspark. Samtidig har klubben levert i toppen av OBOS i flere år mot klubber som – på papiret – skal være bedre enn dem.

På en god dag kan «Kåffa» selvsagt hamle opp med de fleste, og de har en stil som kan straffe flere motstandere. Laget har vist gode takter i treningskampene, men alt vil skru seg opp flere hakk når det virkelig gjelder.

Stallen til trener Moesgaard er ikke særlig bred, men i KFUM er det i hvert fall et kollektiv som skal fungere, fremfor enkeltspillere. De vil aldri rokke ved egen spillestil, og klubben har heller ikke særlig midler til å forsterke seg til sommeren.

Det vil være en utrolig prestasjon dersom KFUM greier å holde plassen, men etter 30 kamper tror vi det ender med nedrykk.

Sportsbibelens tabelltips:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
______________________________________
14.
______________________________________
15.
16. KFUM Oslo

LES OGSÅ: Profil gjør sensasjonell retur til Brann og Eliteserien