SVERIGE: Spiss Marcus Berg på gresset.

Svensk seier vil gi store problemer for egne fans

Redaksjonen

23. juni 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Med seier mot Polen sikrer Sverige førsteplassen i gruppe E i fotball-EM. For fansen blir det samtidig bråstopp med hensyn til åttedelsfinalen i Glasgow.

For øyeblikket kreves det karantene i ti dager, samt en koronatest etter to og åtte dager, ved innreise til Storbritannia og Skottland fra Sverige. Det hindrer et massivt innrykk av svenske fotballfans til en eventuell kamp i Glasgow.

– Vi har havnet i en situasjon som er ekstremt utrivelig. Vi tror aller helst at vi vinner over Polen, for vi går inn for å vinne hver eneste kamp. Vi holder stadig kontakten med UD, men slik det ser ut akkurat nå, kommer vi ikke inn i Skottland uten karantene, sier lederen av den svenske supportergruppen «Den Gula väggen», Anders Richt.

– Ut fra et supporterperspektiv er det kanskje bedre å havne i København, men hvordan kan du noen gang ikke ville at Sverige skal vinne. Det jo så dumt, tilføyer han.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

JUBEL: Fra Sveriges Sebastian Larsson og Gustav Svensson.

Spenning

Da nyhetsbyrået TT snakket med tilhengere foran gruppekampen mot Slovakia, var et stort flertall for at svenskenes åttedelsfinale skulle gå i København. Det hadde vært mest smidig, men det krever i så fall at Sverige havner som toer i gruppe E.

Da er man avhengig av resultatet i kampen mellom Spania og Slovakia, og det innebærer også en risiko for å havne som gruppetreer. I så fall blir det videre spill enten i Sevilla eller Budapest.

Sverige leder gruppe E med sine fire poeng, mens Slovakia følger deretter med tre poeng. Spania har to poeng og Polen ett.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

FOR SVERIGE: Emil Forsberg.

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]