JUBEL: Fredrikstad etter seier.

Suser mot opprykk til Eliteserien

1. oktober 2023

OBOS-ligaen

Fredrikstad leverte en god kamp hjemme mot Raufoss og vant 3-0 i OBOS-ligaen søndag.

Dermed er luken på tabelltoppen på hele syv poeng.

Fem serierunder gjenstår, og mye skal gå galt for at FFK ikke skal klatre tilbake til Eliteserien for første gang siden 2012.

Laget fra «Plankebyen» har levert en solid sesong med tett forsvar og bare ett tap så langt.

Søndag slet de med uttellingen i første omgang mot Raufoss, men det løsnet like etter sidebytte. Stian Stray Molde gjorde 1-0 på en retur etter 46 minutter, mens Sondre Sørløkk doblet ledelsen i et vakkert angrep fem minutter senere.

Det ga god stemning på Fredrikstad stadion og en føring som ble meget vrien for Raufoss å ta igjen.

Gjestenes ghanesiske spiss James Ampofo kom nær scoring et par ganger, men hadde ikke marginene med seg.

Etter 70 minutter fikk FFK straffespark da Oscar Aga ble felt i gjestenes boks.

Joannes Bjartalid var trygg fra elleve meter og økte til 3-0.