PROFIL: Herve Renard under VM.

Suksesstreneren forlater Saudi-Arabia. Klar for nytt landslag

Ole-Jørgen Wiig

29. mars 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske suksesstreneren Hervé Renard (54) tok nok en skalp som landslagssjef da hans Saudi-Arabia slo Argentina i VM-gruppen i desember.

Nå slutter han som landslagssjef for den styrtrike oljenasjonen.

Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Kollapset i cupen. Faller i Eliteserien 2023 også

Renard tar nå over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag. Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars.

54-åringen ble klar for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til VM i Qatar. Der sjokkerte de verden da de slo Lionel Messi & Co. med 2-1.

Renard har for lengst blitt kjent for sin enorme suksess for afrikanske landslag, i tillegg til den stilfulle hvite skjorten han alltid har på seg.

Han har vunnet Afrikamesterskapet to ganger for henholdsvis Zambia og Elfenbenskysten. Renard ble dermed tidenes første trener til å vinne mesterskapet med to forskjellige nasjoner.

SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har akseptert Renard sin forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

– Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

LES OGSÅ: Bekreftet: Rosenborg-stjerne mister mange kamper av sesongstarten

Se Renard sin pauseprat under Saudi-Arabia – Argentina rett under!

LES OGSÅ: Solbakken nådeløs om retur for tidligere landslagsprofil: – Ingen sjanse!