MANAGER: Michael O'Neill.

Suksesstrener trekker seg på grunn av hans andre jobb

Redaksjonen

23. april 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Michael O’Neill trekker seg fra stillingen som Nord-Irlands landslagssjef i fotball. Heretter egner han seg helt til jobben som manager for Stoke.

O’Neill har vært landslagssjef for Nord-Irland de åtte siste årene og tok laget til EM i 2016. Han har siden november i fjor også vært ansvarlig for Stoke i engelsk mesterskapsserie.

Han ville kombinere jobbene inntil EM-kvalifiseringen var fullført, men etter at Nord-Irlands semifinale mot Bosnia-Hercegovina i nasjonsligaomspillet ble utsatt til høsten og selve sluttspillet skjøvet til 2021, har han trukket seg fra stillingen.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

TRENER: Michael O’Neill. Reuters

Pressemelding

– Etter en grundig vurdering og etterfølgende samtaler med Nord-Irlands fotballforbund synes jeg det er riktig å gå av nå, sier han i en pressemelding onsdag.

– Jeg skulle gjerne ha ledet laget i omspillet med sjansen til å kvalifisere oss til et nytt EM, men det var viktig å etterlate forbundet og laget i best mulig stand ikke bare til å kvalifisere seg til EM i 2021, men også å gi den nye landslagstreneren tid til å bygge videre på suksessen vi har hatt de siste åtte årene.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

(©NTB)