KAMP: Alexander Sørloth for Palace.

Sørloth bommet på straffespark

23. januar 2020

Fotball

Alexander Sørloth og hans Trabzonspor måtte ha straffesparkkonkurranse for å ta seg til kvartfinale i den tyrkiske cupen etter 0-2-tap mot Denizlispor torsdag.

Sørloth misset et straffespark tidlig i 2. omgang etter at han selv ble felt. Han kunne scoret bortemålet som trolig ville sendt laget videre, men keeper reddet.

Trønderen var ikke blant de fire Trabzonspor-spillerne som skjøt i straffesparkkonkurransen. Alle fire scoret, mens to hjemmespillere misset, og dermed trengte man ikke en femte skytter.

Trabzonspor ledet 2-0 etter hjemmekampen, men hjemmelaget utlignet forspranget med scoringer av Oscar Estupinan og Recep Niyaz før det var spilt 25 minutter av returkampen.

Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og dermed gikk lagene løs på ekstraomganger. Der ble det ett rødt kort til hvert lag, men ingen scoringer. Trabzonspor-spiller Anthony Nnaduzor Nwakaeme røk ut med to gule kort allerede i det 95. minutt. Det første fikk han for filming, det andre for protester.

NORGE: Alexander Sørloth med Martin Linnes, Jonas Svensson og Ole Selnæs.

14 mål

Hjemmelagets Muhammed Özkal forsvant ut rett før siste fløyte. Han fikk sitt andre gule kort for en felling av Sørloth.

Nordmannen, som har scoret hele 14 mål i serien, spilte hele kampen. Han kom til flere gode muligheter, men denne gang fikk han ikke ballen i mål.

I straffesparkkonkurransen scoret João Pereira, José Sosa, Badou Ndiaye og Dogan Erdogan for Trabzonspor, mens Radoslaw Murawski og Tiago Lopes misset for Denizlispor.

Onsdag scoret Zlatko Tripic for Göztepe i cupkampen mot Alanyaspor, men 2-2 holdt ikke for Izmir-klubben som tapte 5-6 sammenlagt. Det ble cuptap også for Fredrik Gulbrandsen og Basaksehir. Laget røk tirsdag ut på bortemålsregelen etter 0-0 borte mot Kirklarelispor og 1-1 sammenlagt.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!