NEDE PÅ GRESSET: Sveriges Marcus Berg fra en tidligere kamp.

Sjokktap for Sverige: – Spillerne bør skamme seg

Redaksjonen

16. november 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges landslagskrise i fotball fortsatte borte mot Aserbajdsjan. To baklengsmål i åpningsminuttene banet vei for et pinlig 0-3-tap i EM-kvalifiseringen.

En sjokkstart spolerte det Janne Andersson håpet skulle bli en opptur i hans siste dager som landslagssjef. Før avspark var han sikker på at spillerne kom til å være motiverte og vinne kampen.

LES OGSÅ: Hevder Bodø/Glimt har mottatt storbud på Grønbæk

I stedet så han et passivt Sverige rakne etter kun tre minutter. Som kaptein rotet Victor Lindelöf det til og mistet et tilbakespill, og det utnyttet Aserbajdsjan fullt ut.

Emin Makhmudov styrte inn 1-0. Kort tid etter doblet Renat Dadashov ledelsen da Filip Helander opphevet en offside, og mot slutten økte Makhmudov til 3-0. Det gjorde han nesten fra midtsirkelen da Robin Olsen sto for langt ute fra eget mål.

Underveis i kampen ble det svenske laget slaktet i Viaplays sending.

– Beklager, Lindelöf. Du er en dyktig fotballspiller, men man kan ikke gjøre slikt, sa kanalens ekspert Fredrik Ljungberg.

Klarer du åtte av åtte?

Enda krassere var Bojan Djordjic. Han kunne knapt tro det han hadde sett før pause.

– Det er langt ifra godkjent å se landslaget vårt være så uinspirerte og umotiverte. Spillerne bør skamme seg over innsatsen. Selv om det har vært en drittkvalifisering og det er bortekamp, kan det ikke se sånn ut i en første omgang.

Sverige greide ikke å slå tilbake selv om de spilte over en halvtime med én mann mer. Bahlul Mustafazada fikk rødt kort etter å ha stoppet en kontring på ulovlig vis.

EM-kvaliken ble en kjempeskuffelse for svenskene. De har kun vunnet to av sju kamper og står med skrale sju poeng. Belgia og Østerrike fikk en lett vei til neste års mesterskap.

Også i fjor slet Sverige tungt. Da tapte de blågule fire av seks oppgjør i nasjonsligaen og rykket ned til C-divisjonen. Andersson leder laget for siste gang hjemme mot Estland søndag.

LES OGSÅ: Går til angrep på «respektløse» medspillere etter nedrykket: – De har ødelagt for laget