JERV: Spillerne foran egne fans.

Går til angrep på «respektløse» medspillere etter nedrykket: – De har ødelagt for laget

Ole-Jørgen Wiig

15. november 2023

OBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det endte med en katastrofesesong for Jerv som til slutt rykket ned fra OBOS-ligaen.

Dermed har det blitt to strake nedrykk for Grimstad-klubben som i 2024 skal spille i 2. divisjon.

LES OGSÅ: Solbakken: Derfor er ikke Pellegrino tatt ut på landslaget

Jerv ble, naturlig nok, spådd av de fleste å kjempe i toppen av OBOS-ligaen. Men en trøblete sesong utviklet seg videre til fullstendig kollaps etter at Arne Sandstø forlot klubben.

Fra og med høsten gikk Jerv på tap etter tap og Eirik Kjønø, som erstattet Sandstø i trenerstolen, fikk sparken etter kun 84 dager i jobben. Inn kom Lars Bohinen, men han var ikke i stand til å redde Jerv.

Nå avslører lagkaptein Mathias Wichmann (32) at det har vært dype problemer innad i spillergruppen denne sesongen.

Midtbanespilleren tar bladet fra munnen og går til angrep på enkelte lagkamerater som han mener har oppført seg hårreisende dårlig og vært direkte skyld i hvorfor ting har blitt som det har blitt.

Wichmann forteller om en splittet garderobe og dårlig oppførsel blant enkelte spillere.

Se Molde knuse Lillestrøm på Aker stadion!

– Det er dette som har vært hovedutfordringen vår i år, kombinert med at vi slapp inn altfor mange mål i kampene. Hvis du fjerner fokus på det som egentlig betyr noe – nemlig det utpå banen – men heller sutrer, ikke løser arbeidsoppgavene dine, ikke vet hva det vil si å bidra på et lag, så ødelegger det mye. Jeg har aldri vært borti noe sånn før, sier han til Fædrelandsvennen.

Han ønsker ikke å navngi hvilke spillere han sikter til.

Wichmann har hatt en tydelig lederrolle og vært en sentral spiller for Jerv siden han kom i 2017.

– Det er enkeltspillere som har klart å ødelegge for laget. Når du bygger garderobekultur krever det mye, og det tok lang tid før det ble profesjonelt i Jerv. Men det skal ikke mye til for å ødelegge en slik kultur, sier Wichmann.

Dansken sier at problemene sakte, men sikkert har drept lagets prestasjoner og lagmoral.

– Det er mye forskjellig. Spillere som daglig ikke legger ned innsats på trening og svarer medspillere og trenere på trening. Så har du andre ting som jeg ikke tolererer. Spillere som hver dag kom flere minutter for sent til trening, kampmøter og middager. Da er du ikke profesjonell. Man prøver å skape resultater sammen, men så klarer du faen ikke å komme på tida. Det er respektløst, og sender et signal om at du ikke bryr seg. På banen har vi til tider forsvart oss med ni spillere, ikke 11. Det har vært enkeltspillere som har satt seg selv over laget, fortsetter en frustrert Wichmann.

Daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardsen, svarer på utspillet til kapteinen. Han mener det ikke stemmer at det har vært en total splittelse i klubben, men er enig i påstanden om at enkelte spillere «ikke bidro med positiv energi».

Jerv tapte mot Fredrikstad i siste kamp.

Laget vant åtte kamper, spilte syv uavgjort og gikk på 15 tap.

LES OGSÅ: Opplysninger til Sportsbibelen: Premier League-klubb har forhørt seg om Glimt-stjerne

God på Eliteserien? Prøv deg på quiz rett under!