FEIRER: Moise Kean etter scoring mot Barcelona.

Sjokkerte på Camp Nou

16. februar 2021

Kylian Mbappé var kampens store spiller med hattrick da Paris Saint-Germain la et fire år gammelt mareritt bak seg med en ellevill 4-1-seier over Barcelona på Camp Nou.

For fire år siden kom Paris Saint-Germain til Barcelona med 4-0-ledelse fra hjemmekampen i mesterligaens åttedelsfinale, men så avansementet smuldre hen i et ydmykende 1-6-tap.

Tirsdag scoret Barcelona det første målet, men PSG vendte til en fortjent borteseier med tre scoringer av Mbappé og en av Moise Kean. Laget blir stor favoritt til å sikre kvartfinaleplass i returkampen på Parc des Princes 10. mars.

For første gang møttes Kylian Mbappé og Lionel Messi i klubbkamp. I VMs åttedelsfinale i 2018 gikk Mbappé av banen som vinner etter å ha scoret to mål mot Messis Argentina. Den gang endte han og Frankrike som verdensmester. Nå ble det tre mål, og PSG værer klubbens første mesterligatittel.

Messi scoret ikke i VM-kampen Argentina tapte 3-4, men tirsdag satte han inn 1-0 for Barcelona. Likevel var det ingen tvil om at Mbappé strålte sterkest av superstjernene.

Slo tilbake

Lagene hadde en stor sjanse hver før Messi ga hjemmelaget ledelsen på straffespark etter en snau halvtime. Det var argentineren som slo bakromspasningen Frenkie de Jong jaget da han ble hektet av Layvin Kurzawa. PSG-spilleren jaget ballen og nådde den, men han var uforsettlig borti beinet til nederlenderen og var skyld i at han falt.

Messi la ballen på 11-metersmerket og banket den i mål. Dermed har han scoret i mesterligaens åttedelsfinale i 13 av de 14 siste sesongene.

Mbappé, som i fjor overtok Messis rekord som yngste spiller med 20 mesterligamål, utlignet bare fire minutter senere etter en fest av et PSG-angrep. Marquinhos slo en crossball til Kurzawa på venstresiden, og han spilte direkte inn til Marco Verratti, som med utsiden vippet den videre til Mbappé. 22-åringen gjorde resten da han driblet av Clément Lenglet, danset på innsiden av Gerard Piqué og banket ballen i mål fra hjørnet av 5-meteren.

STJERNESPILLER: Kylian Mbappé borte mot Barcelona.

Herjet

Kurzawa og Moise Kean tvang Marc-André ter Stegen til gode redninger, og rett før pause nikket Mauro Icardi rett utenfor nærmeste stolpe på Mbappés hjørnespark. Keeperen ville ikke hatt sjanse om den hadde gått innenfor.

Ter Stegen måtte vise klasse igjen fem minutter ut i den andre omgangen da Keans avslutning endret retning. Tyskeren greide å få hånden på ballen og holde den ute.

I det 65. minutt var det ingen bønn. Alessandro Florenzi var så vidt onside på et framspill fra Leandro Paredes, og han la inn fra høyre. Piqué klarerte i sin første kamp siden november blindt med hælen rett ut til Mbappé, som knallet 2-1-scoringen i nettet.

Rett etter holdt den 22-årige franskmannen på å fullføre sitt hattrick, men ter Stegen reddet med foten.

3-1-målet kom i stedet ved Kean i det 70. minutt. Italieneren nikket i bakken og opp i nettet da et frispark fra Paredes gikk over Lenglen og nådde ham ved lengste stolpe.

Fem minutter før slutt kontret Mbappé inn 4-1 framspilt av innbytter Julian Draxler.