Van Gaal gjør managercomeback

Publisert kl04 august 2021 11:16 by Redaksjonen

KJØP: Angel Di Maria presenteres som Manchester United-spiller. Her sammen med Louis van Gaal. | AFP

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på Twitter. Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede «Oranje» til VM i Qatar mot slutten av 2022.

Van Gaal har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager, var å ta bronse i VM i Brasil.

Nå er det klart at trenerveteranen returnerer og erstatter Frank de Boer, som ga seg etter EM-skuffelsen i sommer. Nederland røk ut i åttedelsfinalen mot Tsjekkia.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

https://twitter.com/OnsOranje/status/1422844999314677763?s=20

Lenge borte

Van Gaal har ikke trent et lag siden han fikk sparken i United i 2016. Året etter uttalte han at karrieren var over, men en tredje periode som landslagssjef fristet ham ut av pensjonistlivet.

Norge blir van Gaals første oppgjør tilbake i manesjen. Kampen på Ullevaal stadion 1. september er en del av VM-kvalifiseringen, der Nederland står med seks poeng og er toer bak Tyrkia i gruppe G etter tre kamper. 

Ståle Solbakkens norske mannskap og Montenegro har også seks poeng. Tyrkerne topper med sju.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

FØR KAMP: Louis van Gaal og Robin van Persie for Manchester United tilbake i 2014.AFP

(©NTB)