PÅ SIDELINJEN: Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson for Manchester United tilbake i 2011.

Rooney: Ferguson kjeftet aldri på denne Manchester United-spilleren

Christian August Cederblad

12. april 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Wayne Rooney (34) forteller at han under tiden som Manchester United-spiller jevnlig fikk kjeft fra Sir Alex Ferguson (78) da skotten var manager på Old Trafford.

«Fergie» ga den berømte hårføneren til de aller fleste i Manchester United-laget, men det var spesielt én spiller som slapp unna, forklarer Rooney.

– Ferguson tilpasset seg. Selv om han var forbanna visste han hvordan han skulle gi beskjeder uten å miste det fullstendig. Hvis han hadde snakket til Nani på den samme måten som han snakket til meg, ville Nani begynt å gråte. Han ville ikke klart å gå ut på banen igjen, forklarer Rooney ifølge avisen The Mirror.

Rooney fortsetter:

– Ferguson kunne kjefte på meg fordi jeg driblet for mye. Jeg har aldri vært noen dribler, men jeg gjorde det kanskje litt mer på den tiden. Skulle han gjort det samme med Nani, kunne det trigget noe i hodet hans som sa at: «Oi, kanskje jeg må drible mindre?», forklarer 34-åringen videre om Fergusons måte å kommunisere med Nani.

LES OGSÅ: Satset 350 kroner på oddskupong. Vant over 100 000 (!)

JUBEL: Nani feirer scoring for Manchester United tilbake i 2013.

Mener Solskjær må få tid

Om situasjonen til Manchester United, med manager Ole Gunnar Solskjær i spissen, sier Rooney at det ikke finnes noen «quick fix» for å få klubben tilbake til toppen i Europa.

– De prøvde det med (Louis) van Gaal og med (José) Mourinho. Hvis du ser på Liverpool og hva de har gjort, og Manchester City, kan du ikke bare kjøpe et lag og utfordre dem med det. Du ser med Liverpool – de har bygget det laget. Guardiola har gradvis hentet inn spillere og innført sin spillestil, så United må være litt tålmodige og forsøke å bygge opp et lag som kan utfordre de to.

LES OGSÅ: Nydelig konkurranse: Vinn valgfri Premier League-drakt

MANAGER: Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær.