OBOS-ligaen: Smell for HamKam i opprykksjakten

18. september 2021

FotballOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

HamKam klarte bare 0-0 borte mot bunnlaget Strømmen, samtidig vant både Jerv og Aalesund sine kamper med henholdsvis 1-0 over Sandnes Ulf og 6-1 over Åsane.

Serielederen i 1. divisjon HamKam hadde fem strake seire før lørdagens poengtap. Laget leder likevel med 42 poeng, mens Jerv med 40 og Aalesund med 38, følger nærmest.

Diego Campos ble matchvinner for Jerv med 1-0 over Sandnes Ulf. Målet kom etter ti minutter.

Neste helg tar HamKam imot serietoer Jerv på Briskeby.

Håkon Lorentzen ga Åsane en flott åpning mot Aalesund, men Lars Arne Nilsens gutter kom sterkt tilbake med mål fra Davíd Kristján Ólafsson, Kristoffer Ødemarksbakken og to ved Sigurd Haugen. Torbjørn Kallevåg gjorde 5-1, mens Isak Dyvik Määtä fastsatte sluttresultatet til 6-1.

De tangofargede har scoret hele 19 mål på sine fire siste kamper og er i høstform.

Sogndals Per-Egil Flo og Aker Jerome Adams scoret hvert sitt mål før pause da laget møtte Grorud på bortebane. Hjemmelaget reduserte ved Thomas Elsebutangen, men nærmere poeng kom ikke Oslo-laget.

Bryne slo tilbake etter flere svake kamper og fikk et lite pusterom i kampen om å unngå nedrykk. Det ble 4-2 over Start. Hjemmelaget tok tidlig ledelsen ved Robert Undheim, mens Sixten Jensen økte til 2-0. Like etter pause gjorde Meinhard Olsen 3-0. Vegard Bergan reduserte til 1-3 før Undheim satte sitt annet mål for kvelden til 4-1. Vegard Aasen var uheldig ved å sette ballen i eget mål da Start reduserte til 2-4 fem minutter før slutt.

Raufoss tok en etterlengtet seier og sendte et KFUM-lag på vei oppover hjem med et 1-5-tap. Hjemmelaget ledet 2-0 etter to sene mål i 1. omgang ved Markus Karlsbakk og Markus Johnsgård. Håkon Butli Hammer gjorde 3-0 før Jesper Taaje reduserte for «Kåffa» etter en times spill. Markus Aanesland økte til 4-1. Johnsgård ble tomålsscorer med sitt 5-1-mål.

PROFIL: HamKam-trener Kjetil Rekdal. Her som ekspert for Eurosport.