NORGE MOT SVERIGE: Landslaget ved Rune Jarstein, Haitam Aleesami, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Omar Elabdellaoui, Sander Berge, Martin Ødegaard, Ole Kristian Selnæs og Joshua King.

Norsk utenlandsproff startet sin første kamp siden mars. Da slo de storlaget

21. desember 2019

BundesligaFotball

Håvard Nordtveit (29) fikk tillit fra start da hans Hoffenheim fredag vant 2-1 hjemme mot Borussia Dortmund i den tyske toppdivisjonen i fotball.

Nordtveit har fått lite spilletid i Hoffenheim den siste tiden, men fredag var han i startoppstillingen for første gang i ligaen denne sesongen.

Sist han startet en kamp for klubblaget var i mars for Fulham.

Den norske landslagsspilleren var på banen i samtlige 90 minutter da hans lag rystet Dortmund og vant 2-1.

Seieren fører Hoffenheim opp på sjetteplass i den tyske toppdivisjonen. De har 27 poeng på 17 kamper. Dortmund derimot tapte fredag ytterligere terreng i kampen om ligatittelen. De er fire poeng bak serieleder Leipzig, men konkurrentene har i tillegg én kamp til gode.

Men det så lenge lovende ut for gjestene. Dortmund tok nemlig ledelsen etter 17 minutter. Achraf Hakimi ble spilt fri i feltet og la inn til Mario Götze som trillet ballen i det lengste hjørnet.

Ti minutter før slutt slo hjemmelaget tilbake. Nordtveit fant Pavel Kaderábek ute til høyre. Han la inn i feltet og Sargis Adamyan pirket inn utligningen. Tre minutter før slutt var kampen snudd da Andrej Kramaric stanget inn vinnermålet for Hoffenheim.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

JUBEL: Håvard Nordtveit for Hoffenheim.