U21-LANDSLAGET ANNO 2019: Ulrik Fredriksen, Tobias Heintz, Leo Skiri Østigård, Birk Risa, Julian Faye Lund, Håkon Evjen, Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen, Kristian Thorstvedt og Dennis Johnsen.

Norsk utenlandsproff med bragd

28. mai 2021

FotballSerie A

Venezia fikk to spillere utvist, men kjempet seg likevel til Serie A-opprykk med 1-1 hjemme mot Cittadella torsdag. Avgjørelsen falt tre minutter på overtid.

Riccardo Bocalon sikret Venezia 2-1-seier sammenlagt. Før scoringen virket opprykksfinalen å gå til ekstraomganger.

Cittadella tapte første kamp 0-1 på eget gress. Da sto Dennis Johnsen for den målgivende pasningen. Torsdag kom den 23 år gamle trønderen innpå ti minutter ut i annen omgang.

På det tidspunktet lå Venezia under 0-1 og var redusert til ti mann. Pasquale Mazzocchi pådro seg to kjappe gule kort og ble utvist før pause.

Fra det 70. minutt måtte Venezia spille resten av kampen med kun ni mann. Mattia Aramu fikk direkte rødt kort.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Glad

Tross det klare undertallet på banen klarte vertene å holde unna for flere baklengsmål, og på overtid kom scoringen som sendte Venezia tilbake til Serie A for første gang siden 2002.

Johnsen står med sju mål og fem målgivende for Venezia. Han skrev i august i fjor under en fireårskontrakt med det italienske laget.

– Det har vært en veldig bra sesong, selv om jeg gjerne skulle hatt flere målpoeng, sa Johnsen til NTB før torsdagens oppgjør.

FOR U21-LANDSLAGET: Dennis Johnsen.