PÅ LANDSLAGSSAMLING: Leo Skiri Østigård, Bjørn Maars Johnsen, Birger Meling, Marius Lode, Jens Petter Hauge, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer (uskarp) og Kristian Thorstvedt.

Norsk utenlandsproff herjer: Fem målpoeng på fem kamper

11. april 2021

Kristian Thorstvedt scoret igjen for Genk søndag og var svært sentral da den belgiske klubben vant lokalderbyet mot Sint-Truiden 4-0.

Thorstvedts scoring, som sendte Genk opp i 3-0-ledelse ti minutter før pause, var rogalendingens tredje på de fem siste ligakampene i belgisk fotball.

22-åringen var også nest sist på ballen da lagkamerat Paul Onuachu økte til 4-0 tidlig i annen omgang. Theo Bongonda og Bryan Heynen scoret Genks to første mål.

Thorstvedt står nå med tre scoringer i den belgiske ligaen denne sesongen. Nylig var han i tillegg på scoringslista da Norge innledet VM-kvalifiseringen og Ståle Solbakkens regjeringstid som landslagssjef mot Gibraltar.

Like heldig var han ikke i den påfølgende kampen mot Tyrkia. Der ble Genk-proffen utvist med ti minutter igjen å spille.

I forrige serierunde mot Leuven noterte han seg imidlertid også for en målgivende pasning.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

FOR NORGE: Kristian Thorstvedt mot Østerrikes David Alaba.

Andreplass på tabellen

Søndag ble den formsterke rogalendingen byttet ut midtveis i annen omgang. Da var kampen for lengst avgjort.

Med søndagens seier har Genk kun Club Brugge foran seg på tabellen i den hjemlige ligaen. Opp til serielederen skiller det til gjengjeld hele 17 poeng.

Tabelltreer Antwerpen er to poeng bak Thorstvedt & co.

PROFIL: Kristian Thorstvedt fra Viking-tiden.