LAGFOTO: Norges Erling Braut Haaland, keeper Rune Jarstein, Sander Berge, Haitam Aleesami, Even Hovland og Joshua King. Nederst fra venstre Martin Ødegaard, Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit og Ole Kristian Selnæs.

Norsk landslagsspiller har fått stor konkurrent på klubblaget

Redaksjonen

4. august 2020

BundesligaFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Hertha Berlin har signert keeperen Alexander Schwolow, som kommer fra Freiburg. Han blir en skarp konkurrent for Rune Almenning Jarstein.

Det var ventet at Schwolow ville havne i Schalke, men klubbene ble ikke enige om overgangssum. I stedet havnet den 28-årige målvakten i hovedstaden som konkurrent for 35-årige Jarstein.

Han har signert en langtidskontrakt. Ifølge Kicker varer den til sommeren 2024.

– Vi vil hente en keeper som takler konkurranse og er god nok til å kunne bli førstevalg. Vi vil ha en type som passer inn i gruppa og er god med beina, fordi det er viktig for vår spillidé, sa trener Bruno Labbadia da sesongforberedelsene startet.

– I Alexander Schwolow har vi vært i stand til å signere akkurat den keeperen vi var ute etter, sa sportsdirektør Michael Preetz ifølge klubbens nettsted etter signeringen av Schwolow.

– Som 28-åring har han mye erfaring, og han har i Bundesliga vist på hvilket nivå han kan prestere. Han kommer også til å passe godt inn som person.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er favoritt til å vinne Champions League

Fornøyd

Preetz fikk nest best gjennomsnittsscore av keeperne på Kickers spillerbørs forrige sesong, slått bare av Leverkusen-keeper Lukas Hradecky. Jarstein endte på 17.-plass på den lista.

– Hertha har store tradisjoner, og jeg vil være del av grunnmuren klubben kan bygge en positiv framtid på. Jeg kommer med stor entusiasme for denne utfordringen, sier Schwolow selv.

Han har spilt 125 kamper i 1. Bundesliga. Tidlig i karrieren spilte han aldersbestemte landskamper for Tyskland.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er favoritt til å vinne Champions League

(©NTB)