PÅ LANDSLAGSSAMLING: Leo Skiri Østigård, Bjørn Maars Johnsen, Birger Meling, Marius Lode, Jens Petter Hauge, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer (uskarp) og Kristian Thorstvedt.

Norsk landslagsprofil klar for ny klubb

Redaksjonen

20. juli 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Birger Meling signerte for toppklubben Rennes tirsdag. Nordmannen blir dermed værende i franske Ligue 1 etter nedrykket med Nimes forrige sesong.

Venstrebacken har skrevet under en treårskontrakt. Det melder Rennes på sitt nettsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er veldig glad for å være her. Da jeg hørte at det var mulig å komme hit, gjorde det meg veldig glad. Vi kan få til store ting denne sesongen. Å ha muligheten til å utvikle seg i et lag som spiller om topplasseringene, er en stor utfordring, sier Meling om overgangen.

Rennes endte i vår på 6.-plass og skal spille kvalifisering til conferenceligaen. Laget har flere store talenter, deriblant Edouardo Camavinga som er høyaktuell for overgang til en av Europas største fotballklubber.

Forrige sesong spilte Rennes i Champions League.

Meling gjorde sakene sine svært bra i Nimes til tross for nedrykket. Rogalendingen sto for to mål og tre målgivende pasninger forrige sesong. Før det var han blant Eliteseriens beste spillere i Rosenborg.

Storspillet har ført til at Meling har blitt Ståle Solbakkens førstevalg på venstrebacken for Norge.

Få daglige oddstips hos Oddsbibelen.com!

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]