FRUSTERT: Erling Braut Haaland for Norge.

Norges neste motstander skapte trøbbel for verdenseneren

3. juni 2021

Tre dager før Hellas skal møte Ståle Solbakkens norske landslag i Málaga skapte grekerne trøbbel for verdensenere Belgia og greide 1-1 i Brussel.

Thorgan Hazard, som er lagkamerat med Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund, ga hjemmelaget ledelsen snaut halvveis i den første omgangen, men midtveis i den andre forårsaket han frisparket Hellas benyttet til å utligne.

Serven fra Giorgos Masouras ble stupheadet i stolpen av midtstopper Kyriakos Papadopoulos. Returen gikk rett til den andre stopperen, Giorgos Tzavelas, som beinet den i mål.

Det var ikke ufortjent at Hellas fikk uavgjort mot et belgisk lag som tross Kevin De Bruynes ubeleilige skade er blant EM-favorittene. Belgierne varmer opp til å møte Russland, Danmark og Finland i gruppespillet.

Hellas forbereder seg som Norge til høstens VM-kvalifisering og utfordret belgierne helt fra start.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

NORGE: Brede Hangeland og Ståle Solbakken.

Satt på prøve

Allerede i det 3. minutt kom Masouras alene gjennom etter et belgisk balltap. Keeper Simon Mignolet rykket ut og tok skuddet i kroppen.

Anastasios Bakasetas satte også Mignolet på prøve i åpningen, før Belgia slo tilbake. Romelu Lukaku hadde en stor sjanse før Hazards ledermål i det 20. minutt. En fæl feilpasning fra Thanasis Androutsos gikk rett til Hazard, som spilte vegg med Yannick Carrasco og styrte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

I det 36. minutt burde Hazard ha doblet ledelse da Jeremy Dokus innlegg fra høyre fant ham alene ved lengste stolpe, men han skjøt stolpe-ut.

Hellas hang godt med utover i den andre omgangen og kunne juble for utligning i det 66. minutt, etter at Hazard felte høyreback Androutsos ute på siden og Belgia-forsvaret ikke greide å håndtere frisparket.Hellas-laget

Hellas har nederlandsk landslagssjef i John van’t Schip. Slik stilte han opp laget sitt tre dager før kampen mot Norge: