– Norges neste motstander i VM-kvalifiseringen ansetter ny landslagssjef

Publisert kl14 september 2021 19:02 by Redaksjonen

NORGE: Landslagssjef Ståle Solbakken. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tysklands U21-landslagstrener Stefan Kuntz skal ifølge tyrkiske medier lede Tyrkias landslag i VM-kvalifiseringen i fotball mot Norge.

Tyrkias fotballforbund ga Senol Günes sparken i forrige uke etter at laget forrige uke tapte 1-6 for Nederland i Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

Det private nyhetsbyrået DHA og andre tyrkiske medier opplyste tirsdag at forbundet i prinsippet er blitt enig med Kuntz. Den 58 år gamle tyskeren ble observert på vei til Istanbul flyplass etter å ha hatt et møte med tyrkiske fotballsjefer i forbindelse med avtaleforhandlingene.

– Ja, det er interesse og kontakt, sa Kuntz til den tyske avisen Bild, men ifølge avisen er det ikke oppnådd enighet ennå.

Tyrkia tar imot Norge i sin neste VM-kvalifiseringskamp 8. oktober. Laget falt med tapet i Amsterdam fra første- til tredjeplass i gruppe G, to poeng bak Nederland og Norge.

Skuffet

Den fotballgale nasjonen håpet at 69 år gamle Günes, som ledet Tyrkia til VM-bronse i 2002, skulle ta laget til nye høyder etter at han ble landslagssjef igjen i 2019. Med en miks av veteraner og lovende spillere tok Tyrkia seg til EM-sluttspillet, men tapte alle gruppekampene og scoret bare ett mål.

Tyrkia startet VM-kvalifiseringen glimrende i mars med 4-2 mot Nederland og 3-0 over Norge, men har siden avgitt poeng både mot Latvia og Montenegro. Laget ledet fortsatt gruppa inntil det ydmykende tapet for Nederland.

Kuntz var tidligere blitt nevnt som etterfølgeren til Joachim Löw som tysk landslagssjef, men den jobben gikk til Hans Flick. Löw har rost Kuntz for hans glimrende jobb med det tyske U21-landslaget.

EM-gull

Kuntz var med å vinne EM for Tyskland i 1996, da han scoret mot England i semifinalen på Wembley både i 1-1-kampen og i straffesparkkonkurransen. Den gang spilte han for den tyrkiske klubben Besiktas.

Som trener ledet han Tyskland til topps U21-EM i 2017 og igjen i sommer. Laget var tapende finalist i 2019.

Han scoret ni mål under sin tid i Istanbul-laget Besiktas i sesongen 1995-96.

(©NTB)