NORGES FLAGG: Her avbildet på en fotballkamp.

Nordmann skrev fotballhistorie

30. oktober 2019

Ada Hegerberg scoret to ganger i åttedelsfinalen mot Fortuna Hjørring og ble onsdag den mestscorende spilleren i mesterligaen for kvinner gjennom alle tider.

Den norske fotballstjernen satte inn sitt 52. og 53. mål i turneringen da Lyon vant 7-0 og sikret seg kvartfinalebillett med 11-0 sammenlagt.

Hegerberg skrev historie da hun sendte Lyon opp i ledelsen 1-0 etter 12 minutters spill. Scoringen sendte henne forbi tyske Anja Mittag på listen over mesterligaens mestscorende spillere gjennom tidene.

Hegerberg har lenge jaktet på Mittag-rekorden. I den første åttedelsfinalen mot Fortuna Hjørring scoret hun to ganger og tangerte tyskerens 51 scoringer.

Nå har 24-åringen fra Sunndalsøra rekorden alene.

Enkel seier

Lyon kom til onsdagens returkamp på hjemmebane med 4-0-ledelse fra det første oppgjøret i Danmark. Dermed var avansementet i realiteten sikret på forhånd.

Hegerberg og lagvenninnene tok samtidig ikke foten vekk fra gasspedalen av den grunn. På 1-0-scoringen ble den norske stjernen frispilt alene med keeper, og hun trillet ballen iskaldt inn i lengste hjørne.

34 minutter ut i første omgang økte Eugénie Le Sommer til 2-0, og tidlig i annen omgang trillet Hegerberg inn sitt andre for dagen etter godt Lyon-spill.

Ti minutter ut i annen omgang ble den norske stjernespissen tatt av banen, men Lyon var ikke ferdig med å score av den grunn. Griedge Bathy sto for 4-0-målet, mens Jessica Silva og Kadeisha Buchanan satte inn henholdsvis 5-0 og 6-0.

På tampen fastsatte Hegerberg-erstatter Nikita Parris sluttresultatet til 7-0.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

LYON: Ada Hegerberg i aksjon.

Scorer «alltid»

Hegerberg går svært sjelden av banen uten å score, og i mesterligaen har hun vært svært het. Målmaskinen scoret hattrick i finalen mot Barcelona i mai, og i 16-delsfinalen i høst scoret hun fem mål (to hjemme og tre borte) i dobbeltkampen mot Rjazan.

Dessuten er hun toppscorer i fransk 1. divisjon med ni scoringer så langt denne sesongen.

Lyon har vunnet mesterligaen fire år på rad og er favoritt også denne sesongen. Dermed tyder mye på at Hegerberg pynter på sin ferske rekord ytterligere i månedene som kommer.

Anja Mittag spilte for en rekke europeiske storklubber og la opp i sommer.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Hvilket mål var det aller beste John Arne Riise scoret i løpet av sin karriere? Det er IKKE frisparket mot Man United…