STJERNE: Neymar for det brasilianske landslaget.

Neymar forbi Ronaldo. Kun én legende foran

Redaksjonen

14. oktober 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Neymar klatret forbi Ronaldo med tre mål i Brasils 4-2-seier borte mot Peru i VM-kvalifiseringen. Det bare Pelé som har scoret oftere enn ham for landslaget.

Brasil og Neymar fortsatte natt til onsdag norsk tid den perfekte starten i den søramerikanske kvalifiseringen til fotball-VM i 2022. Tre av lagets fire scoringer i Peru kom fra samme mann.

Med hattricket gikk Neymar forbi Ronaldo og opp til annenplassen på den brasilianske toppscorerlista. Paris Saint-Germain-stjernen står nå med 64 landslagsmål. Pelé er på topp med 77.

Det var Peru som kom best i gang på hjemmebane. Etter seks minutter ordnet André Carrillo 1-0 til vertene, men etter en snau halvtime utlignet Neymar fra straffemerket.

Peru tok igjen ledelsen da Renato Tapia traff godt på et langskudd etter en times spill i Lima. Fem minutter senere utlignet Everton-profilen Richarlison til 2-2.

I sluttminuttene ble Neymar matchvinner med to nye scoringer. Den første kom igjen etter en straffe, mens måltrippelen ble sikret på overtid. 4-2-målet kom etter at Peru hadde fått Carlos Zambrano utvist.

Liker du tipping og Fantasy? Da bør du melde deg på NM i Odds!

VINKER: Neymar under trening med det brasilianske landslaget.

Ligger godt an

Med resultatet topper Brasil og Argentina den knalltøffe VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika. Begge står med seks poeng etter to runder. Joaquin Correa scoret vinnermålet da Argentina slo Bolivia 2-1 på bortebane.

Chile og Colombia spilte 2-2 natt til onsdag. Radamel Falcao reddet uavgjort for de colombianske gjestene på overtid. Paraguay vant på sin side 1-0 borte mot Venezuela.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

AVGJORDE OL-FINALEN: Neymar for Brasil i 2016 på hjemmebane.

(©NTB)