MÅL: Sandefjords målscorer Rufo (Rubén Herr‡iz Alcaraz) feirer i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal Stadion.

Nærmest klare for Eliteserien

27. oktober 2019

Fotball

Sandefjord sikret langt på vei opprykket til Eliteserien i fotball med 2-0-seier over Ull/Kisa søndag. Kampen om kvalifisering og nedrykk tetner seg til.

Etter at Start tapte toppkampen mot Aalesund lørdag, kunne Sandefjord rykke ytterligere fra laget fra Kristiansand i kampen om annenplassen som gir direkte opprykk. Den muligheten brukte vestfoldingene og slo Ull/Kisa som måtte klare seg med ti mann i nesten hele andre omgang.

Seieren sørget den rutinerte Erik Mjelde og 1. divisjons toppscorer Pontus Engblom for, med hver sin scoring i andre omgang.

Erik Mjelde scoret direkte på frisparket Sandefjord fikk da Ull/Kisas Lars Rangen fikk sitt andre gule kort, etter en klønete takling da Rubén Alcaraz var på vei gjennom. Med en mann mer og ledelse i samme slengen ble det ganske komfortabelt for Sandefjord som la på til 2-0 kvarteret senere.

Pontus Engblom ble sendt alene med keeper og var sikker som banken. Toppscoreren i 1. divisjon står nå med 19 mål og har vært en veldig viktig bidragsyter til at det nå ser ut som Sandefjord kommer til å rykke opp.

Sandefjord ligger seks poeng foran Start, med to kamper igjen å spille, og har i teorien sikret en kjapp retur til Eliteserien etter at de rykket ned i fjor.

Jevnt i kampen om kvalik

KFUM hadde en gyllen mulighet til å feste et grep om kvalikplassen med seier mot Kongsvinger hjemme på Ekeberg. I stedet var det bortelaget som vant, hvilket gjør at kampen om kvalikplassene tetner seg til. Nest-Sotras 1-0-seier i bortekampen mot Jerv bidrar også til det.

Etter åtte minutter tok Kongsvinger ledelsen som holdt inn til siste slutt. KFUMs keeper Knut Andre Skjærstein kom ut på halvdistanse og tidligere eliteserieprofil Adem Güven trillet ballen forbi keeper til Simon Marklund, som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Kongsvinger hadde også to annullerte mål og bommet et straffespark på overtid, men KFUM hadde også store sjanser, uten å få uttelling.

KFUM faller ned på 6.-plass bak både dagens motstander Kongsvinger og også Nest-Sotra som vant knepent 1-0 borte mot Jerv. Bergenslaget som nylig fikk poengtrekk sikret seg tre poeng da Peter Nergaard scoret kampens eneste mål i andre omgang, etter fint forarbeid av Kristoffer Stephensen.

Sett denne?

Dan Eggen nektes å forlate Anfield etter å ha blitt matchvinner.

Notodden snublet mot bunnlaget Tromsdalen

Tromsdalen har rykket ned for lengst, men kunne stikke kjepper i hjulene for bunnkollega Notodden. Telemarkingene så ut til å kontrollere inn en enkel seier med 3-1 ledelse til pause, men en kjempetabbe av keeper Espen Vasby ga Tromsdalen håp om poeng.

Laget fra nord tok initiativet i kampen etter gavepakken som ga 3-2 og fikk utlignet til 3-3 kvarteret før slutt.

Notodden klarte dermed ikke å rykke nevneverdig fra Skeid i bunnen av 1. divisjon. Neste helg skal Skeid og Notodden møtes på Intility Arena, i en kamp som kan bli svært avgjørende for hvem som beholder plassen. Skeid spiller borte mot Sandnes Ulf samme dag.