STJERNE: Martin Ødegaard.

Mener Ødegaard kan miste kapteinsbindet «innen en sesong eller to»

Ole-Jørgen Wiig

31. juli 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Ødegaard (24) har tilbakelagt et bunnsolid år som Arsenal-kaptein etter at han ble tildelt ansvaret av manager Mikel Arteta.

Det har vært nærmest et eventyr for Ødegaard og Arsenal det siste halvannet året for London-klubben som har virkelig løftet seg med flere hakk.

LES OGSÅ: Tidligere Manchester United-spiller: – Jeg ville signere for Arsenal

Ødegaard ble offisielt utnevnt som ny kaptein 20. juli i fjor, men hvor lenge er nordmannen kaptein?

Ikke lenge, ifølge West Ham-legenden Mark Noble.

Den tidligere «Hammers»-kapteinen tror nemlig at nysigneringen Declan Rice (24) vil bli Arsenals nye kaptein «innen en sesong eller to».

Rice kom til Arsenal tidligere i sommer for det som West Ham omtalte for britisk overgangsrekord.

Midtbanespilleren skal ha kostet om lag 1,3 milliarder kroner etter at Manchester City var med på å presse opp prisen da de plutselig kastet seg inn i kampen om Rice.

Det er nærmest ingenting som tilsier at Ødegaard forlater Arsenal med det første. Likevel sier Noble til den britiske avisen Metro at Rice kommer til å bli Arsenals kaptein innen noen år.

– Jeg er ikke i tvil. Jeg tror at han også en dag vil bli Englands kaptein. Det handler om væremåten hans, måten han snakker til pressen på, måten han spiller på. Han er født til å være det.

– Du har sett hvordan Mikel Arteta, Edu og Arsenal-eierne har gjort det de siste tre-fire årene, de har investert tungt i unge spillere for fremtiden.

Rice og Ødegaard er like gamle.

LES OGSÅ: Hevder Liverpool kan lande sensasjonell Mbappé-avtale