FEIRER: Manchester United-spillerne etter scoring.

Manchester United vant 9-0: – Absurd!

2. februar 2021

Southampton-debutanten Alexandre Jankewitz pådro seg rødt kort etter 80 sekunder i Premier League-debuten. Mot ti mann herjet Manchester United og vant 9-0.

– Absurd!, uttalte Eirik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

De siste minuttene ble Southampton redusert til ni mann da også Jan Bednarek pådro seg rødt kort da han forårsaket straffesparket som førte til det sjuende målet.

Målfesten gjør at Manchester United har like mange poeng som byrival Manchester City, som har best målforskjell og to kamper mindre spilt. Men United har nå scoret flest mål i Premier League (46).

Det skar seg for gjestene nesten helt fra start på Old Trafford. Den 19-årige sveitseren var overtent i sin første kamp fra start, og da han satte knottene rett i leggen på Scott McTominay dro dommer Mike Dean det røde kortet rett opp av brystlomma.

Anthony Martial (2), Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Scott McTominay, Bruno Fernandes (straffe), Daniel James og et selvmål av Bednarek sto for scoringene i regnet på Old Trafford.

Målflom

De ti Southampton-spillerne var ikke i nærheten av å domme opp for Ole Gunnar Solskjærs menn, som scoret fire ganger før pause og to til i 2. omgang. Lange oppspill fulgt av innlegg fra Luke Shaw var en sukessoppskrift for United tirsdag.

I det 18. minutt lyktes det for første gang. Victor Lindelöfs oppspill fra dypt på egen halvdel ble løpt av Marcus Rashford nær hjørneflagget. Han satte opp Shaw, som spilte fram Aaron Wan-Bissaka til 1-0.

Sju minutter senere ble det 2-0. Det var Harry Maguires tur til å sette opp Shaw, som fant Mason Greenwood. Hans pasning 45 grader ut ble satt i mål av Rashford.

3-0-målet var et selvmål av Bednarek, som forgjeves prøvde å klarere Marcus Rashfords gode innlegg. Ved lengste stolpe ventet Fred på å score.

STJERNE: Manchester United-spiss Marcus Rashford.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Tråkket på gassen

Edinson Cavani nikket et presist Shaw-innlegg i mål til 4-0. United ble også tildelt et straffespark før pause, men VAR viste at Kanye Ramsays felling av Cavani var noen centimeter utenfor 16-meterstreken.

Kampen roet seg noe etter pause, men etter Che Adams’ reduseringsmål som ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang fant United tiden inne til å tråkke litt på gassen igjen. Anthony Martial vant en duell med Bednarik på framspill fra Bruno Fernandes og satte inn 5-0.

Så scoret også McTominay på en keeperretur, før Bednarek etter langvarig VAR-konsultasjon fikk rødt kort for sin behandling av Martial og Fernandes satte inn 7-0 fra straffemerket. Martial og Daniel James scoret også før det var over.

MARTIAL: Manchester Uniteds Anthony Martial.