NEDE: Liverpool-angriperen Sadio Mané.

Liverpool startet Champions League-sesongen på elendig vis

17. september 2019

To sene Napoli-mål sørget for at Liverpools jakt på en ny mesterligatriumf startet på elendig vis.

Napoli vant 2-0 på hjemmebane etter scoringer av Dries Mertens og Fernando Llorente.

Mertens fikk sjansen fra krittmerket åtte minutter før full tid da venstreback Andrew Robertson la Jose Maria Callejon i bakken. Dommer Felix Brych var sikker i sin sak.

Den belgiske måltyven Mertens hamret straffesparket i mål via hanskene til Liverpools sisteskanse Adrian. På overtid trygget Llorente seieren etter en blemme av stopperkjempen Virgil van Dijk, og dermed kunne Napoli-trener Carlo Ancelotti feire en solid triumf i mesterligaåpningen.

Sjanse

De første 45 minuttene i Napoli var målløse, men ikke på noen måte kjedelige. Det kunne meget vel blitt mål i begge ender av banen.

Napoli hadde en ball i nettet, men midtbanespiller Hirving Lozanos scoring med hodet etter sju minutters spill ble korrekt annullert som følge av at mexicaneren sto i offside.

Hjemmelaget kunne også tatt ledelsen da Lorenzo Insigne kom på en farlig visitt inn i Liverpool-forsvaret, men en god involvering av høyreback Trent Alexander-Arnold forhindret baklengsmål for gjestene.

Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané hadde også hver sin sjanse før pause, men effektiviteten uteble i Italia.

PÅ BENKEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp.