FOR LEICESTER: Angriperne Kelechi Iheanacho og Patson Daka.

Leicester-angriper scoret fire (!) i dramatisk Europa League-kamp

20. oktober 2021

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Leicester var ille ute i europaligaen da Spartak Moskva ledet 2-0 etter 45 minutter, men Patson Daka frelste gjestene med fire mål i en viktig 4-3-seier.

Daka, som i sin tid spilte på topp sammen med Erling Braut Haaland i Salzburg, hadde en drømmedag da han gang på gang lurte Spartaks offsidelinje og overlistet keeper Aleksander Maksimenko.

– Det har vært noen fantastiske dager for meg og laget, sa Daka til BT Sport. Han scoret også det siste målet i 4-2-seieren over Manchester United.

– Jeg nyter å være i klubben, og jeg er glad for at jeg kunne hjelpe laget.

Med tap ville Leicester vært fem poeng bak tetduoen i sin gruppe. I stedet klatret laget til 2.-plass, før lederlaget Legia Warszawa gjester Napoli torsdag.

Det startet dårlig for Leicester i lett snøvær i Moskva. Etter ti minutter ble Kasper Schmeichel lurt da Aleksander Sobolev prøvde skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren. Ballen endret litt retning og gikk inn ved nærmeste stolpe.

Premier League-laget dominerte kampen, men det var Spartak som doblet ledelsen i det 44. minutt, etter et stygt balltap av Caglar Söyüncü. Victor Moses la inn til Jordan Larsson, som skjøt inn 2-0-målet.

Nytt håp

Daka ga Leicester håp på overtid i den første omgangen. Spartak-kaptein Georgi Dzjikija hang igjen og ødela offsidelinja, og den 23-årige zambiske spissen var onside da Kelechi Iheanacho spilte ham gjennom. Alene med keeper scoret han sikkert.

Det tok bare et par minutter av den andre omgangen før Leicester var à jour. Iheanacho ble spilt gjennom en fortsatt rufsete offsidelinje, vant en duell og serverte Daka, som presset av Dzjikija beinet inn 2-2. Etter en langvarig VAR-sjekk for mulig offside ble målet godkjent.

I det 54. minutt lurte Leicester offsidefella igjen. Youri Tielemans spilte Daka gjennom, og spissen skjøt mellom beina på keeper.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Punktert

Spartak lette etter en vei tilbake i kampen, men i stedet punkterte Daka spenningen da han i det 79. minutt ble spilt gjennom av James Maddison og satte inn sitt fjerde mål. Igjen startet han perfekt og var så vidt onside.

Sobolev skapte et fnugg av spenning da han scoret på innlegg fra Moses i det 86. minutt, men Leicester holdt ut.

Leicester møter Spartak igjen 4. november, da på eget gress, og utsikten til å gå videre til cupspillet er langt bedre etter Dakas målshow i Russland. Laget er to poeng bak Legia, ett foran Spartak og tre foran Napoli.