I SPILL: Fotballen triller.

Krever 72 millioner kroner i ubetalt lønn

Redaksjonen

8. november 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Michel Platini krever 72 millioner kroner i tilbakebetalt lønn og bonuser og til dekning av juridiske utgifter i fireårsperioden han har vært utestengt

Den tidligere presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) uttalte seg til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Gjennom mine advokater ber jeg om at de kontraktsmessige elementer blir oppfylt, sa Platini.

Franskmannen sa riktignok ingenting konkret om beløpet, men en kilde tett på Platini sier at det dreier seg om 7,2 millioner euro som Platini vil gjøre krav på.

Platinis advokat Vincent Solari sier at det juridiske arbeidet er satt i gang.

– Vi har gjort krav på det resterende beløpet av tilbakebetalingen som vi mener at han har krav på i henhold til kontrakten.

Ifølge Platini dreier det seg om bonuser i forbindelse med fotball-EM i 2016 og lønn for perioden 2016 til 2019.

Platini ble i 2015 idømt en åtte år lang utelukkelse fra fotballen av Det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) etiske komité. FIFAs appellkomité reduserte senere denne utestengelsen til seks år, og senere i 2016 satte Idrettens Voldgiftsrett den endelige perioden til fire år.

LES OGSÅ: Spill på Liverpool eller City til 10.00 (!) i odds

Nekter skyld

Platini ble utestengt på grunn av en mistenkelig overføring på to millioner sveitserfranc (18 millioner norske kroner) fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter.

Platini har hele tiden nektet skyld og sier at han er utsatt for et komplott. Sepp Blatter ble også idømt en lang utelukkelse fra idretten.

Michel Platini ble kåret til verdens beste fotballspiller i tre år på rad fra 1983. Han fikk også 72 landskamper for Frankrike.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Sett denne? Mads Hansen forteller hvilken Eliteserie-klubb som har de verste garderobene: – Drittgarderobe!

(©NTB)