MANAGER: Jurgen Klopp.

Klopp om manager: – En av verdens beste

Redaksjonen

11. mai 2024

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-trener Jürgen Klopp sparer ikke på lovordene om sin kollega i England.

Tyskeren er imponert over jobben Unai Emery har gjort med Aston Villa.

Mandag møtes de til duell.

LES OGSÅ: – Den eneste United-spilleren jeg ville hatt i Liverpool

– Han har gjort en utrolig jobb. Unai Emery er en av verdens beste trenere, 100 prosent, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Spanjolen tok over Villa i november 2022 og hevet klubben til en knallsterk 7.-plass. Denne sesongen har klubben tatt ytterligere steg og ser ut til å sikre Champions League-spill for første gang siden 1982/83-sesongen.

– Uansett hvor han er, får han suksess. Noen ganger var riktignok ikke klubbene klare til å vente på det. Hvis du ser tilbake, kan det hende disse klubber ville tatt andre avgjørelser nå, sa Klopp.

Emery har tidligere ledet Sevilla til tre strake europaligatriumfer, tatt sju pokaler med PSG på to sesonger og også vunnet europaligaen med Villarreal. Oppholdet hans i Arsenal mellom juli 2018 og november 2019 endte imidlertid uten suksess.

Mandag kommer Klopps Liverpool på besøk til Emery og Aston Villa. Dersom vertene vinner kampen vil de være sikret spill i mesterligaen neste sesong.

– Jobben han gjør er helt eksepsjonell og vi vet hvor viktig det er for en klubb å kvalifisere seg til Champions League. Han vil sannsynligvis klare det og det er helt enestående, sa Klopp fredag.

LES OGSÅ: Mener Bodø/Glimt må kjøpe ny spiller: – Kan ikke stole på ham