SOM KOMMENTATOR: Ivar Hoff i 2004.

Ivar Hoff: Dette er de tre beste norske spillerne gjennom tidene

Redaksjonen

4. august 2023

Fotball

Kommer med kåring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LSK-legende Ivar Hoff er kanskje den i landet som har fulgt norsk fotball tettest de siste 60 årene.

Han spilte selv fotball i Strømmen, Skeid og Lillestrøm og har vært trener i klubber som Mjøndalen, Brann, HamKam og Skeid.

75-åringen har også hatt mange lederverv, blant annet i NFF og sitt kjære LSK. For den yngre garde er han kanskje mest kjent som TV-ekspert.

Sett denne?

Nylig stilte han opp i et intervju med Dagbladet og fortalte der hvem han ser på som de tre beste spillerne med norsk pass gjennom tidene. På førsteplass er Erling Braut Haaland.

– Brauten tar imot prisene som finnes i Europa. Det han har gjort fra tida han slo gjennom i Molde har vært helt utrolig. Av spillerne her på bjerget er det ingen som kommer i nærheten av hans karriere, sier han til avisen.

– Det er ingen som har påvirket et lag internasjonalt så mye som Brauten har gjort i løpet av sin korte karriere. Hvis han ikke blir sparket i hjel, kan han spille på topp i 10-12 år til. Det finnes egentlig ikke ord for det han har gjort.

Hoff mener andre- og tredjeplassen går til henholdsvis Tom Lund og Harald «Dutte» Berg.

Av spillere som er nærmest de tre ovennevnte mener den fargerike eksperten at Martin Ødegaard er.

– Får han en god sesong til for et av de skarpeste lagene i Europa, så nærmer han seg. Også han imponerer fotballverden. Vi er utrolig heldige i Norge som har to spillere som Haaland og Ødegaard.

LES OGSÅ: Haaland: Hvis dette skjer så legger jeg opp

DUO: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.