INTERVJUES PÅ BANEN: Erling Braut Haaland.

Haaland: Hvis dette skjer så legger jeg opp

Ole-Jørgen Wiig

22. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City ble ligamestre i helgen, og kronet det med å slå Chelsea 1-0 i egen storstue søndag ettermiddag.

Etihad var rigget for fest, selv om manager Pep Guardiola stilte et B-preget lag til kamp mot svimle Chelsea som har glemt å vinne fotballkamper.

LES OGSÅ: Hevder Maguire skriver under for en av disse to Premier League-klubbene

Guardiola hadde gjort ni endringer fra startoppstillingen mot Real Madrid i Champions League, men Manchester City trengte bare drøyt ti minutter før de tok ledelsen.

Argentinske Julian Alvarez scoret for de lyseblå.

Haaland har opplevd et strålende førsteår i Manchester City, og nordmannen har foreløpig scoret 36 Premier League-mål og 52 mål totalt.

Søndag kom han inn fra benken i det 74. minutt. Fansen stormet banen etter at dommeren blåste av kampen, men det roet seg etter hvert, og TV-bildene viste en smilende Haaland som etter hvert kunne løfte den ikoniske Premier League-pokalen over hodet.

– Å stå her i dag, 22 år og vinne Premier League for en liten gutt fra Bryne født i Leeds, det er ikke dårlig, det. Det er bare til å nyte, rett og slett, sa Haaland til Viaplay etter kampslutt.

Han setter stor pris på teamet rundt seg.

– Uten dem hadde jeg ikke hatt mulighet til å vinne og prestere sånn jeg har gjort. Skal jeg gi et råd til folk, så gjelder det å ha gode folk rundt seg. Det er akkurat det jeg har og kommer til å fortsette med, slår 22-åringen fast.

På spørsmål om hvor viktig gleden med spillet er for ham, svarte Haaland følgende:

– Hadde ikke jeg hatt det kjekt, hadde jeg ikke kommet så langt. Da jeg var ti år og gikk ned i hallen, var det fordi jeg syntes det var kjekt. Det er sånn det er, enkelt og greit. Om jeg ikke har det kjekt, kommer jeg til å legge opp. Den dagen det ikke er kjekt lenger, er det «takk for nå og gjør noe annet», rett og slett.

LES OGSÅ: Ødegaard om den store nyheten: – Veldig gledelig