EKSPERT: Petter Bø Tosterud under sending for Discovery.

Ikke i tvil: Dette er den klart beste signeringen i OBOS-ligaen 2022

Redaksjonen

3. november 2022

FotballOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

OBOS-ligaen er fortsatt ikke helt ferdigspilt, selv om det er avgjort at Brann og Stabæk skal opp – samt at Stjørdals-Blink og Grorud skal ned.

Nå venter intense og nervepirrende kvalikkamper i både topp og bunn etter det som har vært nok en underholdende sesong på Norges nest øverste nivå.

Med serien er over har Discovery-ekspertene Petter Bø Tosterud, Amund Lutnæs og Vegard Hansen kåret den beste signeringen i OBOS-ligaen denne sesongen. Alle har samme på sine to øverste plasser.

Det er Stabæks spiss Gift Orban som tar førsteplassen. Den unge spissen har vært en åpenbaring for Stabæk, og bæringene hadde neppe tatt 2. plassen uten ham på banen denne sesongen.

Orban ble delt toppscorer denne sesongen med Branns Bård Finne.

– Han har tatt OBOS-ligaen med storm og på mange måter vært den avgjørende faktoren til at Stabæk rykker opp. Man ser ofte at de type spillerne trenger akklimatisering og tid til å vende seg til norsk fotball, men Orban har vært overraskende god fra første kamp. Han er kvikk og en god avslutter og levert på et jevnt ganske høyt nivå. Jeg gleder meg til å se han i Eliteserien og hva han kan få til, sier Petter Bø Tosterud til Discovery.

På andreplass er det også unison enighet om Branns Nicklas Castro. Angriperen kom før sesongen fra Aalesund.

– Han var en av få brikker Brann hentet inn før sesongen. Castro hadde levert i OBOS før, men slitt mer i Eliteserien. Han har klart å levere igjen i OBOS på en strålende måte. Han har passet veldig godt inn i Brann-laget til Horneland og er en morsom spiller som har begeistret, sier Bø Tosterud.

LES OGSÅ: Tidligere Rosenborg-stjerne utelukker ikke retur til Lerkendal