SMIL: Ole Gunnar Solskjær på treningsfeltet.

I boks: Norsk duell i Europa League-kvartfinalen

5. august 2020

To mål og en assist fra Jonas Wind ga Ståle Solbakkens FC København 3-0-seier over den tyrkiske seriemesteren Basaksehir og plass i europaligaens kvartfinale.

Der blir det ganske sikkert en norsk trenerduell mot Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. Den kampen spilles mandag i Köln, der Solbakken hadde en kort og problemfylt tid som trener for byens bundesligalag.

FCK tapte 0-1 i den første kampen i Istanbul 12. mars, rett før fotballen ble satt på vent som følge av viruspandemien. Da returkampen kom i gang nesten fem måneder senere, brukte FCK mindre enn fire minutter på å komme à jour.

Høyreback Guillermo Varela ble spilt fram på siden og fikk masse tid og rom til å slå et presist innlegg. Wind stupheadet i mål mens oppasseren Junio Caicara sto og så på.

MANAGER: FC København-trener Ståle Solbakken.

Gulbrandsen som innbytter

Et gjestelag der Fredrik Gulbrandsen måtte nøye seg med et innhopp på et snaut kvarter var på høyde med FCK i spillet, men slet med å skape sjanser. Tidlig i 2. omgang var det Winds tur til å score igjen, på et straffespark som ble dømt etter hands.

Rasmus Falk satte inn 3-0 i det 62. minutt med assist fra Wind.

JOBBET SAMMEN: Fredrik Gulbrandsen og Ole Gunnar Solskjær under tiden i Molde.